ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Γιατί οι Ferrari αποτελούν την ιδανική επένδυση;

Πριν λίγες μέρες μια Ferrari 250 GTO του 1962 κόστισε 48,4 εκατ. δολάρια στο νέο ιδιοκτήτη της, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ κλασικού αυτοκινήτου

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει ακόμη και κάποια «βαριά πορτοφόλια», την ίδια στιγμή όμως έχουμε νέο ρεκόρ στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία παλιά Ferrari να βγαίνει στο σφυρί και να πωλείται στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών. Πρόκειται για τη Ferrari 250 GTO του 1962, την οποία ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Microsoft πούλησε έναντι 48,4 εκατ. δολαρίων, ήτοι πάνω από 25% ακριβότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ για κλασικό αυτοκίνητο.

Και ενώ το ρεκόρ του S&P 500 την Παρασκευή κέρδισε πολλούς τίτλους στα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως το ιταλικό σπορ αυτοκίνητο αποτέλεσε την πιο κερδοφόρα επένδυση και όχι τυχαία. Για την ακρίβεια, ο δείκτης Hagerty των τιμών Ferrari έχει τριπλασιαστεί αυτή τη δεκαετία, ξεπερνώντας το άλμα 158% της καλπάζουσας αγοράς μετοχών των ΗΠΑ!

Τα ρεκόρ αυτά ακολούθησαν την πώληση ενός αριστουργήματος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για 450 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ για έργο τέχνης. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι παρατηρητές της αγοράς θα πρέπει να ανησυχούν, υποστηρίζει ο Σέιν Όλιβερ, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων στην AMP Capital Investors.

«Η πληθωρικότητα έχει επιστρέψει. Το γεγονός ότι ο κόσμος πληρώνει ποσά-ρεκόρ για πίνακες και Ferrari, και οι αγορές μετοχών είναι στο ζενίθ τους, με κάνει να είμαι λίγο πιο προσεχτικός», σημειώνει ο Όλιβερ.

Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X