ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από το Σότσι ξεκινάει και φέτος η σεζόν

Με όνειρα και φιλοδοξίες διάκρισης ρίχνεται ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη μάχη του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone Certified by FIA του 2017, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή (19/5) από το Sochi Autodrom. Είχαν προηγηθεί δύο επίσημα δοκιμαστικά στο Parnu της Εσθονίας και ένα ακόμα στη Βαρκελώνη το χειμώνα.

Ο Κύπριος πιλότος της SMP Racing θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που είναι ένα από τα δώδεκα περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA στην Formula 4 και που θεωρείται το επόμενο σκαλοπάτι μετά τα καρτ στη πυραμίδα ανέλιξης, στην κορυφή της οποίας είναι η F1.

Ο αγώνας του Σότσι θα γίνει όπως και πέρσι στην πίστα της Formula 1 η οποία κτίστηκε το 2014 και έχει μήκος 5.848χλμ. Το ρεκόρ γύρου κατέχει ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari και 1:36.844.

Κάθε γύρος του πρωταθλήματος SMP F4 NEZ περιλαμβάνει δύο προκριματικά και τρεις βαθμολογούμενες κούρσες. Την Παρασκευή (19/5) το πρωί θα γίνουν στο Σότσι ελεύθερα δοκιμαστικά και προκριματικά, ενώ το απόγευμα θα γίνει  η πρώτη κούρσα. Άλλες δύο είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο.

Συνολικά μετέχουν 21 οδηγοί από Ρωσία, Ολλανδία, Γαλλία, Εσθονία, Φιλανδία, Αυστρία, Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν.

Χορηγοί του Βλαδίμηρου είναι για φέτος το Eneos Motor Oil, η Intertaxaudit, η ALCO Filters και η Eurofast ενώ τον υποστηρίζουν τα εστιατόρια Akakiko.

Μετά το Σότσι ακολουθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο αγώνας στο Σμολένσκ της Ρωσίας, ενώ 2-4 Ιουνίου θα γίνει ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στην πίστα του Ahvenisto, στη Φιλανδία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.smpf4championship.com και στο www.facebook.com/vladimiros.tziortzis

Δελτίο τύπου

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X
X