ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο το αυτοκίνητο / σύμβολο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Μετά από 50 χρόνια το θρυλικό Ford Mustang πέρασε τα σύνορα της Ευρώπης και ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotive.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο / σύμβολο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ήδη σημειώνει σημαντικούς αριθμούς πωλήσεων στην Ευρώπη.

To μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τον αποδοτικό 2.3 λίτρων EcoBoost της Ford που αποδίδει 314 ίππους και ροπή 432 Nm ροπής. Παράλληλα, η επιτάχυνση του στα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνει μόλις σε 5,8 δευτερόλεπτα. Όμως, για τους πιο επιλεκτικούς η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει και το θηριώδες σύνολο των 5.0 λίτρων V8 που αποδίδει 418 ίππους και 530 Nm ροπής.

Οι οδηγοί του Ford Mustang μπορούν να προσαρμόσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγικές συνθήκες με τα Selectable Drive Modes. Αυτά ελέγχονται από διακόπτες στην κεντρική κονσόλα και προσαρμόζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας AdvanceTrac, την απόκριση του γκαζιού, τη χαρτογράφηση αλλαγών σχέσεων αυτομάτου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης στα προγράμματα Normal, Sport+, Track ή Snow/Wet. Για πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου στην αγωνιστική πίστα, το Ford Mustang προσφέρει επίσης Track Apps που ελέγχονται μέσω του τιμονιού και προβάλλονται στο ταμπλό οργάνων.

Το νέο Ford Mustang που διατίθεται σε δέκα αποχρώσεις, αποπνέει τη μοναδική αίσθηση του θρυλικού αυτοκινήτου παντρεύοντας σύγχρονα και κλασικά στοιχεία – όπως το μακρύ, ανάγλυφο καπό και το κοντό πίσω τμήμα. Στην ανοικτή έκδοση η υφασμάτινη οροφή προσφέρει αεροδυναμικό προφίλ όταν αναδιπλώνεται και ένα αθόρυβο περιβάλλον καμπίνας. Αξιοσημείωτη τεχνολογία είναι και το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας  SYNC 3 με φωνητική ενεργοποίηση που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού καθώς και τα συνδεδεμένα κινητά τηλέφωνα.

Το Mustang είναι πιο ‘λατρεμένο’ αυτοκίνητο στο παγκόσμιο jet set που απαριθμεί πάνω από 9.000 εμφανίσεις σε τηλεοπτικές και μουσικές παραγωγές, video games αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες δίπλα σε αστέρες του Χόλυγουντ όπως οι Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham, Tom Cruise, και ίσως ο πιο γνωστός Steve McQueen – στην cult ταινία της δεκαετίας του 1960, Bullitt.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X