ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για το Cyprus Rally 2016

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φετινό CNPAΣΦΑΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος. Όπως είναι γνωστό ο Εθνικός μας αγώνας μετρά φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο δέκατος και τελευταίος γύρος του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου. Παράλληλα ο αγώνας θα είναι και ο πέμπτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά – για μια ακόμα φορά - το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά η CNP ASFALISTIKI θα είναι ο κύριος χορηγός του Ράλι Κύπρος.

Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα μας. Ήδη ο αγώνας έχει σχεδιαστεί έχοντας σαν βάση του τη Λευκωσία ενώ κλιμάκιο της Eurosport βρέθηκε στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής. Οι υπεύθυνοι του θεσμού δήλωσαν άκρως ευχαριστημένοι με την ως τώρα πρόοδο και τη διαδρομή ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την οργανωτική επιτροπή.

Μια από τις διαφοροποιήσεις του αγώνα σε σχέση με πέρυσι είναι οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού που φέτος θα γίνουν στη Λεμεσό. Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα εκκινήσουν και θα τερματίσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Επίσης, με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η Love Cyprus Golden Stage επιστρέφει στον Εθνικό μας αγώνα. Τα πληρώματα που θα αγωνιστούν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από τις 60.000 ευρώ του επάθλου στις δυο τελευταίες ειδικές διαδρομές της σεζόν του 2016. Παράλληλα, οι χιλιάδες των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρακολουθήσουν τη μοναδική Super Special Stage. Μετά την τεράστια επιτυχία των περασμένων χρόνων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να την επαναλάβει και φέτος. Μια διαδρομή που κατάφερε πέρυσι να προσφέρει ανεπανάληπτο θέαμα και συγκινήσεις.

Η Αλυτάρχης του αγώνα κα Νάγια Κοντοπούλου δήλωσε σχετικά. «Εδώ και πολλούς μήνες η ομάδα του Ράλι Κύπρος δουλεύει ασταμάτητα για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου αγώνα. Τρία είναι τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης. Την Παρασκευή, ,μετά την εκκίνηση από τη Λεμεσό, επιστρέφουν οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την Υπερειδική Διαδρομή. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα».

Όπως και πέρσι το Αρχηγείο του Αγώνα θα στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία ενώ το Πάρκο Εξυπηρέτησης (Service Park) θα βρίσκεται στην οδό Ευάγγελου Φλωράκη παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο αγώνας θα διαθέτει μεικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο), κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο το 2009. Διαγωνιζόμενοι από Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρίσκονται στην Κύπρο για να διαγωνιστούν με τους Κύπριους αθλητές για την κατάκτηση του CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016. Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ERC Θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία από τις 16- 18 Σεπτεμβρίου.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Αν έχεις ένα Daihatsu Copen αλλά το όνειρό σου ήταν πάντα να αποκτήσεις ένα Nissan GT-R, η Liberty Walk είναι εδώ για εσένα.

Daihatsu Copen έγινε GT-R

Αν έχεις ένα Daihatsu Copen αλλά το όνειρό σου ήταν πάντα να αποκτήσεις ένα Nissan GT-R, η Liberty Walk είναι εδώ για εσένα ...
24sports team
 |  AUTO
Το Dacia Logan πωλείται στην Ρωσία κάτω από έμβλημα της Renault.

Το Logan σε έκδοση Cross

Μια νέα πιο σκληροτράχηλη έκδοση λέγεται πως θέλει να προσφέρει η Dacia στο Logan σεντάν
24sports team
 |  AUTO
Οδηγούμε το ανανεωμένο Kia Sportage

Οδηγούμε το ανανεωμένο Kia Sportage

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Kia, φρεσκάρεται αισθητικά και αναβαθμίζεται με νέα τεχνολογικά συστήματα και νέους πιο αποδοτικούς ...
24sports team
 |  AUTO
Η ιταλική φίρμα δεν δίστασε να προσφέρει στο σπορ σεντάν μια σειρά από αναβαθμίσεις μέσα από τα νέα της ειδικά πακέτα εξοπλισμού.

Αναβαθμίζεται η Alfa Romeo Giulia!

Μια σειρά από αναβαθμίσεις στην εμφάνιση της Giulia καθώς και κάποια νέα πακέτα θα μπορούν να εξοπλίζουν σύντομα το ιταλικό ...
24sports team
 |  AUTO
Οι φήμες αναφέρουν ότι η Peugeot έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα της χωρίς το νέας γενιάς RCZ.

Νέο Peugeot RCZ

Aνεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέας γενιάς RCZ.
24sports team
 |  AUTO
Renault: Χωρίς RS το νέο Clio 5

Renault: Χωρίς RS το νέο Clio 5

Τα κορυφαία στελέχη του Ρόμβου μόλις αποφάσισαν: Η επόμενη γενιά του Clio δεν θα διαθέτει έκδοση RS
24sports team
 |  AUTO