ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για το Cyprus Rally 2016

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φετινό CNPAΣΦΑΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος. Όπως είναι γνωστό ο Εθνικός μας αγώνας μετρά φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο δέκατος και τελευταίος γύρος του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου. Παράλληλα ο αγώνας θα είναι και ο πέμπτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά – για μια ακόμα φορά - το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά η CNP ASFALISTIKI θα είναι ο κύριος χορηγός του Ράλι Κύπρος.

Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα μας. Ήδη ο αγώνας έχει σχεδιαστεί έχοντας σαν βάση του τη Λευκωσία ενώ κλιμάκιο της Eurosport βρέθηκε στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής. Οι υπεύθυνοι του θεσμού δήλωσαν άκρως ευχαριστημένοι με την ως τώρα πρόοδο και τη διαδρομή ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την οργανωτική επιτροπή.

Μια από τις διαφοροποιήσεις του αγώνα σε σχέση με πέρυσι είναι οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού που φέτος θα γίνουν στη Λεμεσό. Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα εκκινήσουν και θα τερματίσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Επίσης, με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η Love Cyprus Golden Stage επιστρέφει στον Εθνικό μας αγώνα. Τα πληρώματα που θα αγωνιστούν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από τις 60.000 ευρώ του επάθλου στις δυο τελευταίες ειδικές διαδρομές της σεζόν του 2016. Παράλληλα, οι χιλιάδες των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρακολουθήσουν τη μοναδική Super Special Stage. Μετά την τεράστια επιτυχία των περασμένων χρόνων, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να την επαναλάβει και φέτος. Μια διαδρομή που κατάφερε πέρυσι να προσφέρει ανεπανάληπτο θέαμα και συγκινήσεις.

Η Αλυτάρχης του αγώνα κα Νάγια Κοντοπούλου δήλωσε σχετικά. «Εδώ και πολλούς μήνες η ομάδα του Ράλι Κύπρος δουλεύει ασταμάτητα για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου αγώνα. Τρία είναι τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης. Την Παρασκευή, ,μετά την εκκίνηση από τη Λεμεσό, επιστρέφουν οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την Υπερειδική Διαδρομή. Την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά ποσά στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα».

Όπως και πέρσι το Αρχηγείο του Αγώνα θα στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία ενώ το Πάρκο Εξυπηρέτησης (Service Park) θα βρίσκεται στην οδό Ευάγγελου Φλωράκη παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο αγώνας θα διαθέτει μεικτή επιφάνεια (χώμα και άσφαλτο), κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο το 2009. Διαγωνιζόμενοι από Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρίσκονται στην Κύπρο για να διαγωνιστούν με τους Κύπριους αθλητές για την κατάκτηση του CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016. Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ERC Θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία από τις 16- 18 Σεπτεμβρίου.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η Alfa Romeo επέστρεψε στη F1

Η ιταλική εταιρεία θα συμμετέχει από φέτος αποκλειστικά με το όνομά της, αλλά το εργοστάσιό της θα παραμείνει στο Χίνβιλ ...
 |  AUTO
X