ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το… άγνωστο τέλος

Υποστηρικτές ή πολέμιοι της ιδεάς για δεκατέσσερις ή και δεκαέξι ομάδες, τώρα θα πρέπει να τοποθετηθούν...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Πιθανότατα όχι τυχαία, οι πληροφορίες και οι φήμες περί ενδεχόμενης αύξησης των ομάδων του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας, επανήλθαν. Συνήθως έτσι συμβαίνει, έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, όταν προετοιμάζεται το έδαφος για σημαντικές εξελίξεις. Πρώτα η φημολογία, έπειτα οι… αποκλειστικές πληροφορίες και στο τέλος οι σημαντικές αποφάσεις.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του περασμένου Αυγούστου και κατά τη συζήτηση του αιτήματος για αύξηση των ομάδων, ο πρόεδρος της ΚΟΠ είχε αντίθετη άποψη καλώντας όλους να σεβαστούν τη δική τους απόφαση για πρωτάθλημα δώδεκα ομάδων. Το θέμα, ωστόσο, δεν είχε κλείσει τότε οριστικά, με τη δέσμευση από πλευράς του κυρίου Κούμα, για επαναξιολόγηση του πρωταθλήματος των «12» με το τέλος της φετινής περιόδου.

Εκείνο που δεν ξεκαθαρίστηκε στη συνέλευση του περασμένου Αυγούστου είναι το κατά πόσο, στο ενδεχόμενο αλλαγής και άυξησης των ομάδων, θα επηρεαστεί το αμέσως επόμενο πρωτάθλημα. Ότι δηλαδή υποστηρίζει η… φημολογία των τελευταίων ημερών, δημιουργώντας μάλιστα σενάρια σε σχέση με την πτώση και την άνοδο ομάδων από τα φετινά πρωταθλήματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Σενάρια με συγκεκριμένα ονόματα ομάδων…

Πλησιάζουμε στο τέλος του δεύτερου γύρου και της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος. Πολύ πιθανό, πριν τη δεύτερη φάση, τα δεδομένα όσο αφορά στις ομάδες που θα υποβιβαστούν, να διαμορφωθουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι προτιμότερο λοιπόν, η όποια πιθανότητα αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, να ξεκαθαρίσει πολύ πριν τον επόμενο Μάιο. Είναι προτιμότερο και προς όφελος της αξιοποιστίας του πρωταθλήματος, στο βαθμό που αυτή απέμεινε, οι όποιες συζητήσεις, οι όποιες αποφάσεις, να προηγηθούν της τελικής βαθμολογίας.

Υποστηρικτές ή πολέμιοι της ιδεάς για δεκατέσσερις ή και δεκαέξι ομάδες, τώρα θα πρέπει να τοποθετηθούν, τώρα θα πρέπει να μετρηθούν τα… κουκιά. Πολύ πριν ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες οδεύουν προς τη δεύτερη κατηγορία, πολύ πριν διαφανεί ποιοι πιθανόν να ευνοούνται από ενδεχόμενη αλλαγή και αύξηση των ομάδων.

Πως όμως θα αξιολογήσεις ένα πρωτάθλημα πριν αυτό ολοκληρωθεί, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος. Απλή όμως η απάντηση. Το αρχικό αίτημα και πολύ περισσότερο οι πρώτες… διεργασίες για αύξηση των ομάδων, ήρθε πριν ακόμη ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα…

 

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X