ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρεαλιστική προσέγγιση των δεδομένων

Πρώτα φτιάχνεις καλή ομάδα, μετά καλύπτεις μέρος της απόστασης από τους ανταγωνιστές σου και ακολούθως επιχειρείς την άνοδο στην κορυφή

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Η εντυπωσιακή παρουσία κόσμου στις προπονήσεις Ανόρθωσης και Ομόνοιας, έστω σε γήπεδα μικρής χωρητικότητας, φανερώνει τη... δίψα του κόσμου των ομάδων αυτών, την επιθυμία να ξαναδεί τι ομάδες του να πρωταγωνιστούν. Μιλάμε για δύο από τις μεγάλες ομάδες – δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίες, ωστόσο, έχουν μείνει για αρκετά χρόνια μακριά από διακρίσεις και επιτυχίες.

Σύνηθες φαινόμενο ο ενθουσιασμός του καλοκαιριού. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, τις κινήσεις στο μεταγραφικό σκηνικό, στην πλειοψηφία τους οι κύπριοι φίλαθλοι είναι αισιόδοξοι, πολλές φορές απλά και μόνο από το γεγονός ότι μια νέα ποδοσφαιρική περίοδος αρχίζει, πολύ περισσότερο επειδή πρακτικά αφήνει πίσω της τα κακώς έχοντα της προηγούμενης.

Στην προκειμένη περίπτωση, για Ανόρθωση και Ομόνοια, ως ένα βαθμό, η αισιοδοξία δεν είναι αβάσιμη, αν βέβαια μιλάμε για συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί είναι τεράστια η... απόσταση, από την περσινή παρουσία και τελική βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, μέχρι το φετινό στόχο της διάκρισης στο νέο πρωτάθλημα.

Αρκετοί φίλοι της Ομόνοιας διαφώνησαν, ασκώντας μάλιστα κριτική στον Αθλητικό Διευθυντή Νεόφυτο Λάρκου, στο άκουσμα της πρώτης τετράδας, ως στόχο στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πολλοί οι φίλοι της Ανόρθωσης, που πριν ακόμη ο προγραμματισμός ολοκληρωθεί, πριν καν δουν για πρώτη φορά την ομάδα τους, μιλούν για πρωτάθλημα, απλά και μόνο γιατί ο Τιμούρ Κετσπάγια το ξανάκανε.

Τα δεδομένα μόνο εύκολα δεν είναι. Η αγωνιστική και όχι μόνο πτώση των δύο ομάδων τα προηγούμενα χρόνια, επέτρεψε στους ανταγωνιστές να... απομακρυνθούν, δημιούργησε απόσταση, την οποία, λογικά, όσο καλή δουλειά και αν αποδειχθεί πως γίνεται σε «Αντώνης Καρράς» και «Ηλίας Πούλλος» δεν μπορούν εύκολα να καλύψουν, εκτός και αν οι αντίπαλοι το επιτρέψουν.

Πρώτα (ξανά) φτιάχνεις καλή ομάδα, μετά καλύπτεις μέρος της απόστασης από τους ανταγωνιστές σου και ακολούθως επιχειρείς την άνοδο στην κορυφή. Ενδεχόμενη προσπάθεια, από την πρώτη για το μεγάλο άλμα, εγκυμονεί κινδύνους. Αντιθέτως, η ρεαλιστική προσέγγιση των δεδομένων, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σ’ ένα διετές ή τριετές πλάνο.

Υπέρμετρος ενθουσιασμός, υπεραισιοδοξία και υπερβολική πίεση για επιτυχία χθες, οδηγεί σε απογοήτευση, μουρμούρα και αντιδράσεις με δυσάρεστες σχεδόν πάντα τις συνέπειες...

 

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X