ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο λιγότερο κακός…

Ούτε λόγος για τη φετινή πρωταθλήτρια, όποια και να είναι, για την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, που παρουσίασε σταθερότητα σε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το φετινό πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, η ομάδα της οποίας οι αγωνιστικές αδυναμίες θα επηρεάσουν λιγότερο.

Ούτε λόγος για τη φετινή πρωταθλήτρια, όποια και να είναι, για την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, που παρουσίασε σταθερότητα σε καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Χωρίς υπερβολή, οι πρώτοι που παραδέχονται την προβληματική αυτή εικόνα είναι οι φίλοι των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο και παρά τη δεδομένη επιθυμία τους να πανηγυρίσουν.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αμφισβητήσει τα πιο πάνω, για την πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή (και πρώτο φαβορί) ομάδα του ΑΠΟΕΛ; Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προβληματική είναι η εικόνα των γαλαζοκιτρίνων από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα, παρά το γεγονός ότι με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, φάνηκε να διαφοροποιείται προς το καλύτερο η κατάσταση, κάτι, ωστόσο, που μικρή παρένθεση αποδείχθηκε.

Έδειξε ο Απόλλωνας το καλοκαίρι, ότι μπορούσε να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε πέρσι και καλύτερα. Πιο παρατεταμένο, ωστόσο, ντεφορμάρισμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει και όσο και αν οι πολλοί τραυματισμοί δημιουργούν ελαφρυντικό, μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, παράλληλα με πορεία στην Ευρώπη, οφείλει και το ανάλογο ρόστερ να διαθέτει και πιο καλή διαχείριση αναλόγως των υποχρεώσεων να είναι σε θέση να κάνει.

Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σενάριο, με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, όσο και αν οι τελευταίες εντυπώσεις είναι αυτές που μένουν, το καλό τελευταίο κομμάτι της φετινής περιόδου για την ομάδα της Λάρνακας, δεν μπορεί να «σβήσει» τις αγωνιστικές αδυναμίες που και φέτος παρουσιάστηκαν, αφήνοντας την ομάδα πολύ πίσω και χωρίς τη δυνατότητα να καθορίζει από τα δικά της αποτελέσματα τις πιθανότητες της.

Αργά ή γρήγορα θα προκύψει η φετινή πρωταθλήτρια. Θα έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει. Την ίδια ώρα, όμως, ρεαλιστικά θα πρέπει να προσεγγίσει τα δεδομένα, μακριά από συναισθηματισμούς και υπερβολές, έχοντας επικρατήσει σ’ ένα ανταγωνιστικό μεν όχι όμως ποιοτικό πρωτάθλημα και από τη στιγμή που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να υλοποιήσει τον πολύ πιο απαιτητικό στόχο της ευρωπαϊκής διάκρισης…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X