ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να περάσουν οι επόμενοι…

Ούτε καν σαν σκέψη η πιθανότητα να μην βρίσκονται τέσσερις κυπριακές ομάδες στο Β’ προκριματικό

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Φιλικές νίκες που προκάλεσαν ενθουσιασμό, ήττες που έφεραν προβληματισμό ή και αλλαγή σχεδίων στον προγραμματισμό, μεταγραφές που, ως συνήθως, προκάλεσαν ευφορία, μεταγραφές που (ακόμη) αναμένονται και δημιουργούν μια ανησυχία και γενικότερα πληροφορίες, εκτιμήσεις και ενδείξεις για την αγωνιστική εικόνα ομάδων, ενόψει της επόμενης περιόδου. Όλα αυτά τέλος!

Μετράμε πλέον αντίστροφα για τους πρώτους αγώνες κυπριακών ομάδων σε Champions League και Europa League. Με βαθμό ετοιμότητας, φυσιολογικά, όχι στο μέγιστο δυνατό βαθμό, υποχρέωση αποτελεί για ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση και μετέπειτα την ΑΕΚ, να ξεπεράσουν τα πρώτα εμπόδια.

Υποχρέωση, αν θέλουμε να μιλάμε για βήματα προόδου του κυπριακού ποδοσφαίρου (σε επίπεδο συλλόγων) τα τελευταία χρόνια, υποχρέωση αν θεωρούμε πως γενικότερα έχουμε αλλάξει επίπεδο και όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, υποχρέωση έναντι των προϋπολογισμών, των μεταγραφικών… υπερβάσεων και των πλουσιοπάροχων συμβολαίων που προσφέρουμε, ειδικά οι μεγάλες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το γεγονός πως ομάδες, προερχόμενες από χώρες μικρότερου ποδοσφαιρικού εκτοπίσματος, έκαναν τα τελευταία χρόνια βήματα προς τα εμπρός, δεν θα πρέπει ούτε να μας διαφεύγει αλλά και ούτε να μας αφήνει αδιάφορους. Είναι ακόμη και το απρόβλεπτο, ομάδων που συνήθως αντιμετωπίζουμε σε τέτοιο επίπεδο προκριματικών γύρων. Ομάδες για τις οποίες λίγα στοιχεία προκύπτουν, ως ενημέρωση – κατασκοπεία, ομάδων στις οποίες, από τη μια χρονιά στην άλλη, λόγω οικονομικού, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Ακόμη και με τα δεδομένα αυτά, αποτυχία δεν δικαιολογείται…

Η λογική λέει πως Σουντούβα, Στούμπρας και Λάτσι δεν… τρομάζουν ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση. Πιο απλά, τους… έχουμε. Τρομάζει μόνο η σκέψη να μην παρουσιαστούν οι ομάδες μας σε ποσοστό ετοιμότητας, τέτοιο, που να αρκεί για να έρθει η πρόκριση, εύκολα ή δύσκολα. Μην αποδειχθεί στο γήπεδο πως η προετοιμασία δεν ήταν η κατάλληλη, ο προγραμματισμός δεν υλοποιήθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε για την περίοδο αυτή, μην διαφανεί πως οι… παικταράδες που αποκτήθηκαν δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις, τις προσδοκίες και τα στιγμιότυπα στο youtube, ενώ τρομάζει η σκέψη και μόνο για την πιθανότητα και το ενδεχόμενο υποτίμησης.

Έτσι την… πατήσαμε σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν, από ομάδες με προϋπολογισμό πιο κάτω από το μισό, δικών μας ομάδων, με την ελπίδα τα παθήματα να μην επαναληφθούν, έχοντας μετατραπεί σε μαθήματα. Προσδοκίες ψηλές, για την αγωνιστική εικόνα στους πρώτους επίσημους αγώνες και λίγες μέρες μετά από βασικό στάδιο προετοιμασίας, δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Άρα υπομονή από τους πάντα απαιτητικούς φίλαθλους - οπαδούς.

Γα την ώρα, αρκεί να έρθει το ζητούμενο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, από την παρουσία στο δεύτερο προκριματικό των δύο διοργανώσεων. Για τα υπόλοιπα, υπάρχει χρόνος.

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X