ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καμπανάκι κινδύνου, όχι πανικού…

Προβλημάτισαν και οι τρεις ομάδες στην Ευρώπη, διαφορετικά, ωστόσο, μπορεί να είναι τα δεδομένα την άλλη εβδομάδα

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Τι να συμβαίνει άραγε; Έγινε, ξαφνικά, η Λιθουανία και οι ομάδες της, ποδοσφαιρική υπερδύναμη, έκαναν άλματα προόδου από τη μια χρονιά στην άλλη και είμαστε τα πρώτα «θύματα» της ποδοσφαιρικής τους… επανάστασης; Έγιναν, ποδοσφαιρικά, οι Αλβανοί τόσο δυνατοί και επικίνδυνοι;

Μάλλον όχι, μάλλον τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει, άρα πάμε παρακάτω αναζητώντας τις αιτίες του κινδύνου που έχει δημιουργηθεί για τις τρεις κυπριακές ομάδες και ενόψει επαναληπτικών.

Τρία γκολ σε εννέα λεπτά, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν δέχθηκε από ομάδες επιπέδου Ρεάλ, Μπαρσελόνα και Ντόρτμουντ. Τα… κατάφερε όμως να μαζέψει τρεις φορές τη μπάλα από τα δίκτυα του ο Βάτερμαν, κόντρα στη Σουντούβα και μετά έτρεχαν όλοι και δεν προλάβαιναν. Πάλι καλά που το τρέξιμο συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ.

Αρχίζει ο αγώνας του Απόλλωνα, στην ίδια χώρα και όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και πιο σίγουρος μπορούσε να αισθάνεται κάποιος, πως το γκολ για την ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή ήταν απλά θέμα χρόνου. Ανοίγουν στη συνέχεια οι ουρανοί, το γήπεδο γίνεται βάλτος, ανοίγει και μια… τρύπα στην άμυνα αδικαιολόγητα και αχρείαστα στις καθυστερήσεις και η ιστορία έγραψε ήττα από τη Στούμπρας.

Είναι και η περίπτωση της Ανόρθωσης, στο άδειο «Αντώνη Παπαδόπουλος». Με το πρώτο ημίχρονο να δείχνει τους παίκτες περισσότερο σε διακοπές ακόμη… στο παραλιακό Λατσί, παρά στον αγώνα απέναντι στη Λάτσι. Διορθώθηκαν βέβαια τα πράγματα, σε μεγάλο βαθμό, στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, δεν παύει όμως να δημιουργεί ανησυχία το εκτός έδρας γκολ των Αλβανών.

Σύμφωνοι λοιπόν, μια ανησυχία και ένας προβληματισμός προκύπτει, για το γενικότερο απολογισμό των πρώτων τριών αγώνων. Ο πανικός, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι δικαιολογημένος και ούτε ο μηδενισμός χρήσιμος. Σωστή και επιβεβλημένη η (σκληρή) κριτική, γιατί δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις και προσδοκίες για την ευρωπαϊκή πορεία και των τριών αυτών ομάδων, μην τα μηδενίζουμε όμως όλα, μην αναιρούμε όσα πριν από μερικές εβδομάδες ή μήνες υποστηρίζαμε.

Προ του μεγάλου κινδύνου ενός πρόωρου αποκλεισμού το ΑΠΟΕΛ, κυρίως γιατί πιάστηκε απροετοίμαστο ή έστω αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλο. Δεν έγιναν όμως, σε μια μέρα, κάποιοι ποδοσφαιριστές του.. παλαίμαχοι ή ποιοτικά λίγοι για να φοράνε τη φανέλα της ομάδας. Αν ο Απόλλωνας πετύχαινε γκολ, στο πρώτο ημίχρονο και απλοποιούσε τα πράγματα στη Λιθουανία, το πιο πιθανό σήμερα δεν θα ακούγαμε απόψεις περί λανθασμένου μεταγραφικού σχεδιασμού και αδικαιολόγητης καθυστέρησης για τις μεταγραφές.

Σαφώς και τεράστια αποτυχία θα αποτελεί, αν λιγότερες από τέσσερις κυπριακές ομάδες θα βρίσκονται στο δεύτερο προκριματικό των δύο διοργανώσεων. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η προσπάθεια πρόκρισης για ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση είναι αυτή τη στιγμή δυσκολότερη απ’ ότι πριν τους πρώτους αγώνες.

Ας μην ξεχνάμε όμως, πως οι επιτυχίες των ομάδων μας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη τυχαία δεν ήρθαν και πως υπάρχει η δυνατότητα και η ποιότητα για διόρθωση των λαθών που έγιναν.

Μην μηδενίζουμε και μην τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί πολύ πιθανό σε λίγες μέρες και μετά τους επαναληπτικούς να χρειαστεί (για άλλη μια φορά), ενεργώντας και πάλι υπερβολικά, να αυτοαναιρεθούμε και να το… γυρίσουμε σε θριαμβολογίες!

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X