ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η χώρα του... εγώ εν τζιε

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Η Αστυνομία εδώ και ένα χρόνο έχει υποβάλει επισημάνσεις για θέματα ασφαλείας στο Μακάρειο Στάδιο, για αγώνες όλων των βαθμών επικινδυνότητας (χαμηλής, μέτριας, υψηλής). Υπόψη δεν λήφθηκαν, μέτρα δεν πάρθηκαν, ωστόσο, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων έδωσε πέρσι την άδεια για διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας. Για φέτος, ο ΚΟΑ παραχωρεί το Μακάρειο στην Ομόνοια, υπό την προϋπόθεση να υλοποιηθούν τα... θέλω της Αστυνομίας.

Την περσινή χαλαρότητα σε θέματα ασφαλείας, αντικαθιστά φέτος η ανάγκη πιστής εφαρμογής των όσων η Αστυνομία απαιτεί, με δικαιολογία τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, με την Ομόνοια γηπεδούχο και παράλληλα τον ψηλό βαθμό επικινδυνότητας των αγώνων της. Μόνο που η χωρητικότητα του σταδίου δεν αλλάζει, από τη στιγμή που το αίτημα της Ομόνοιας για βελτιωτικά έργα σε κερκίδες και όχι μόνο δεν έχει καν εξεταστεί ακόμη από τον ΚΟΑ...

Τι απάντησε ο ΚΟΑ στην Ομόνοια; Πάρτε το Μακάρειο, ως έχει αλλά τηρήστε τις προϋποθέσεις που θέτει η Αστυνομία για θέματα Ασφαλείας. Τι δεν είπε ο ΚΟΑ στην Ομόνοια; Πληρώστε εσείς, για να πληρεί το Μακάρειο στάδιο όσα η Αστυνομία από τον προηγούμενο χρόνο ζητούσε, δεν έγιναν αλλά κανείς από όλους όσοι έχουν ευθύνη να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και κυρίως την ασφάλεια θεατών ή ποδοσφαιριστών, δεν αντέδρασε ή δεν ευαισθητοποιήθηκε στο βαθμό που αντιδρά τώρα.

Υπάρχουν και χειρότερα! Ο ΚΟΑ προσπαθεί (μάταια) να πείσει πως ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η Αστυνομία υποδεικνύει κενά, υποβάλλει επισημάνσεις για θέματα ασφαλείας αλλά δηλώνει αναρμόδια να αποτρέψει την διεξαγωγή αγώνων, αν οι επισημάνσεις της δεν ληφθούν υπόψη! Η αρμόδια Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, στην οποία όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη επιρρίπτουν έμμεσα ή άμεσα την ευθύνη, υποστηρίζει πως σωστά έκανε τη δουλειά της, αποποιούμενη την ευθύνη ή και την αρμοδιότητα να αποφασίζει για θέματα ασφαλείας σε σχέση με εισηγήσεις της Αστυνομίας!

Τελικά σε αυτή τη χώρα ποιος αποφασίζει, ποιος ελέγχει και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε σημαντικά θέματα όπως η ασφάλεια των φιλάθλων, πέντε, δέκα, εκατό ή χίλιων που πάνε σε ένα γήπεδο; Πάλι καλά, που το ερώτημα τίθεται χωρίς να έχουμε ενώπιον μας ανεπιθύμητες – τραγικές καταστάσεις. Γιατί η απάντηση και πάλι ίδια θα ήταν. Εγώ εν τζιε...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X