ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η (νέα) Ανόρθωση του Τιμούρ…

Η επιστροφή του Κετσπάγια δημιουργεί προοπτική, ελπίδα και (συγκρατημένη) αισιοδοξία

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Φυσιολογικά, το πρώτο πράγμα που φέρνει στο μυαλό του κάθε Ανορθωσιάτη το όνομα Τιμούρ Κετσπάγια, είναι οι μεγάλες επιτυχίες προηγούμενων χρόνων. Και αν η μνήμη συνδυαστεί με την τεράστια επιθυμία, να επανέλθει η ομάδα σε πορεία διακρίσεων, λογικά η επιστροφή Τιμούρ Κετσπάγια δημιουργεί προοπτική, ελπίδα και (συγκρατημένη) αισιοδοξία.

Μαζί και την αναγκαιότητα της κατάλληλης διαχείρισης της κατάστασης που δημιουργείται. Διαχείριση η οποία θα πρέπει να αφαιρέσει ή να μην προσθέσει στην προσπάθεια της νέας τεχνικής ηγεσίας, την υπερβολική πίεση, τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις και κυρίως τη σύγκριση με τις προηγούμενες εποχές Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση.

Πολλοί οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» στηρίζουν την αισιοδοξία τους στηριζόμενοι στα αποτελέσματα της πρώτης θητείας του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο (προπονητής – παίκτης). Τότε, το καλοκαίρι του 2004, χωρίς τη μεγάλη οικονομική ευχέρεια, με παλιές «αμαρτίες» να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ, ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε καταφέρει να φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα, η οποία στο τέλος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Πριν καν δούμε τις όποιες φετινές κινήσεις στον προγραμματισμό, πριν καν το πρώτο δείγμα της νέας Ανόρθωσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ανάλογη πορεία στο επόμενο πρωτάθλημα. Ούτε και πολλές πιθανότητες όμως μπορεί να δώσει κάποιος σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το μόνο σίγουρο είναι πως καμία σχέση δεν έχει η τότε εποχή, με την τωρινή και όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την Ανόρθωση.

Η απόσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στην Ανόρθωση και τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Επιπρόσθετα, μετά από μια… καταστροφική σε πολλά επίπεδα χρονιά, οι όποιοι στόχοι, οι όποιες προσδοκίες θα πρέπει να διέπονται κυρίως από ρεαλιστική προσέγγιση των δεδομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο τον Τιμούρ Κετσπάγια και χωρίς ίδιος να ευθύνεται γι’ αυτό.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Η κατάκτηση του τίτλου της περιόδου 2004-2005, στηρίχθηκε μεν στην ποιότητα που έβγαζε η ομάδα στο γήπεδο, μην ξεχνάμε όμως πως ήταν και μια επιτυχία που έφερε έντονα τη σφραγίδα του Τιμούρ Κετσπάγια ως ποδοσφαιριστή…

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X