ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απαξίωση μπορεί να περιμένει…

Το πολυδιαφημιζόμενο νέο ξεκίνημα απογοήτευσε, η συνέχεια δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη, μια δεύτερη ευκαιρία όμως αξίζει η εθνική

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Από προβληματισμό μέχρι αναφορές για εμφάνιση τραγωδία και από έντονη απογοήτευση μέχρι τον απόλυτο μηδενισμό και τη βεβαιότητα ότι μία από τα ίδια θα αποδειχθεί και αυτή η πορεία της εθνικής ανδρών.

Φυσιολογικό το σκηνικό, με βάση την αγωνιστική εικόνα της εθνικής στο Όσλο, αλλά και τη γενικότερη απαξίωση του κύπριου φιλάθλου για την εθνική, συνέπεια των αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όσο και αν προβάλλεται από κάποιους (κυρίως την ΚΟΠ) η ανάγκη στήριξης της εθνικής, δύσκολα μπορεί να αδικήσει κάποιος τον κύπριο φίλαθλο, όταν συνήθως γυρίζει την πλάτη στους κύπριους διεθνείς.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε ξεκίνημα μιας νέας διοργάνωσης, έτσι και τώρα προέκυψαν φιλοδοξίες για την πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα των εθνών και ως ένα βαθμό απαιτήσεις, από τη στιγμή που ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης αυτής δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για διάκριση. Απαιτήσεις, ωστόσο, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξαν την υπερβολή. Και όπως επίσης συμβαίνει, σχεδόν πάντα, προκύπτει πολύ νωρίς η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Σύμφωνοι, η εμφάνιση στη Νορβηγία και όχι μόνο η ήττα, απογοήτευσε και διέψευσε τις προσδοκίες. Ποιο νέο ξεκίνημα, ποια εθνική με ταλέντο και ικανότητα να φθάσει στο μεγάλο στόχο και ποιος προπονητής εδώ και μήνες προετοιμασμένος και γνώστης των δεδομένων της εθνικής; Ήταν όμως, μόλις το πρώτο παιγνίδι σε αυτή τη νέα διοργάνωση και προσπάθεια. Δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις, τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες, ας μην βιαστούμε όμως να μηδενίσουμε τα πάντα.

Αφού γίνεται κριτική στον προπονητή για τις επιλογές του, πάει να πει πως θεωρούμε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα. Αφού θεωρούμε πως η συντηρητική και… φοβισμένη τακτική του Ραν Μπεν Σιμόν δεν ήταν σωστή, σημαίνει πως συμφωνούμε με την άποψη πως αυτή η εθνική έχει ταλέντο και ποιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το να μην χάνει.

Λίγη υπομονή και πίστωση χρόνου, πριν θεωρήσουμε τον Ραν Μπεν Σιμόν… λίγο προπονητή για την εθνική μας και… τουρίστα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων είχε επικροτήσει την πρόσληψη του από την ΚΟΠ, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε παίκτες τους οποίους, πριν τον αγώνα στη Νορβηγία, θεωρούσαμε ικανούς να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και ακατάλληλους, τώρα, για την εθνική μετά από ένα αποτέλεσμα.

Ο απολογισμός θα πρέπει να γίνει στο τέλος ή έστω με ένα αξιόπιστο δείγμα αρκετών αγώνων. Και ο απολογισμός πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα, τόσο των δικών μας δυνατοτήτων, όσο και των αντιπάλων μας, με βάση την αγωνιστική εικόνα στην πορεία και εξέλιξη αυτής της διοργάνωσης.

Και επειδή πολύ ακούγεται τις τελευταίες ώρες, πως ανέφικτος είναι και πάλι ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Γιούρο, μέσω του πρωταθλήματος των εθνών, από πού και ως που θεωρήσαμε πως εφικτός είναι ένας τέτοιος στόχος, απλά και μόνο επειδή δεν έχουμε μπροστά μας ποδοσφαιρικά μεγαθήρια;

Πότε έγινε η εθνική μας ομάδας έτοιμη για μια τέτοια επιτυχία, αγνοώντας εδώ και χρόνια τη διεκδίκηση έστω ενός τέτοιου στόχου, αδυνατώντας εδώ και χρόνια να πλησιάσουμε σε κάτι τόσο μεγάλο, καταγράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στις προηγούμενες προκριματικές διοργανώσεις;

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X