ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για το καλό μου…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Με αφορμή το ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της αποχής των κύπριων φιλάθλων από τα γήπεδα, έχουν αναδειχθεί σε μεγάλο βαθμό αιτίες και κατ’ επέκταση τα προβλήματα τα οποία απομακρύνουν τον κόσμο και πέραν από το θέμα της κάρτας φιλάθλου.

Θέματα όπως, το χαμηλό ποσοστό αξιοπιστίας του κύπριου φίλαθλου για το κυπριακό ποδόσφαιρο, οι κτυπητές αδυναμίες της διαιτησίας, η ανομοιόμορφη πολλές φορές και κάποτε… παράλογη αθλητική δικαιοσύνη, οι συνθήκες (κάποτε απαρχαιωμένες) που επικρατούν σε κάποια γήπεδα, το οικονομικό σε σχέση με τις τιμές εισιτηρίων, οι μέρες και ώρες διεξαγωγής κάποιων αγώνων και πολλά άλλα.

Αρχικά και προ εποχής κάρτας φιλάθλου, όλα τα πιο πάνω αναδεικνύονταν περισσότερο σε επίπεδο φιλάθλων και κυρίως σε έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς. Πλέον και ειδικά κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όλα αυτά έχουν πάρει επίσημη μορφή, με τοποθετήσεις αρμοδίων – παραγόντων, συμπεριλήφθηκαν σε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γενικότερα προκύπτει το αίτημα και την ίδια ώρα η αναγκαιότητα βελτίωσης σε πολλούς τομείς που έχουν να κάνουν με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Τα περισσότερα βέβαια, από τα κακώς έχοντα του ποδοσφαίρου, αλλάζουν με τη βούληση, τη θέληση και την προσπάθεια των ανθρώπων του χώρου. Πιο απλά, αν οι κύπριοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες θελήσουν, μακριά από σωματειακά συμφέροντα, να ασχοληθούν με θέματα δομής και οργάνωσης του ποδοσφαίρου, με θέματα διαιτησίας, αθλητικών νόμων και πολλών άλλων, τότε υπάρχει ελπίδα.

Θέματα και προβλήματα τα οποία χρονίζουν, ποτέ ωστόσο και κανείς μέχρι τώρα δεν θέλησε να ασχοληθεί πραγματικά και σε βάθος, παρά μόνο επιφανειακά και όταν το σωματειακό συμφέρον το απαιτεί, προκύπτει η εξαγγελία και η αποφασιστικότητα (στα λόγια) για αλλαγές και κάθαρση.

Είναι γι’ αυτό, που κανείς από τους υποστηρικτές του πρωταθλήματος των δεκατεσσάρων ή των δεκαέξι ομάδων, δεν μπορεί να πείσει για την ορθότητα ενός τέτοιου αιτήματος και κυρίως για την ειλικρινή πρόθεση.

Γιατί αποδεικνύεται, για πολλοστή φορά, πως πραγματική θέληση για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων δεν υπάρχει, παρά μόνο προσπάθεια πρόσκαιρης εκμετάλλευσης κάποιων αλλαγών, αναλόγως κάθε φορά του πως συμφέρει και βολεύει κάποιους. Πάντα βέβαια, για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου…

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X