ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εθνική, πλάνο και υπερβολές...

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Σύμφωνοι, θετικό στοιχείο η χρησιμοποίηση νεαρών κύπριων στην εθνική ανδρών, κάποιοι βέβαια εξ’ ανάγκης, με βάση επιλογές και διαθέσιμους ποδοσφαιριστές αυτή την περίοδο. Από την άλλη όμως, κάποιες αναφορές αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, σε σχέση με την αποτίμηση της προσπάθειας στα δύο παιγνίδια σε Σκωτία και Ρωσία.

Απολογισμός μηδέν βαθμοί, αγωνιστική παρουσία κατά διαστήματα καλή, περισσότερο στον αγώνα της Γλασκώβης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χάσαμε δυο παιγνίδια στο ένα γκολ, αγωνιστικές αδυναμίες τις οποίες καινούργιες δεν τις λες και γενικότερα αγωνιστική εικόνα η οποία παραπέμπει μεν σε προοπτική, δεν εξασφαλίζει, ωστόσο, καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Και πάντα, με γνώμονα τα ρεαλιστικά δεδομένα του ποδοσφαιρικού εκτοπίσματος της χώρας μας.

Δεν δικαιολογούνται λοιπόν πανηγυρισμοί απλά και μόνο γιατί προωθήθηκαν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να «φτιαχτεί» μια καλή ομάδα, μ’ ένα συνδυασμό νέων και πιο έμπειρων παικτών, ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις τον ανεκπλήρωτο εδώ και χρόνια στόχο της πρόκρισης στα τελικά μιας διοργάνωσης. Και για να φθάσει η εθνική Κύπρου σε ένα τέτοιο επίπεδο, η παρουσία κάποιων νεαρών παικτών από μόνη της δεν αρκεί. Αν η συμμετοχή τους είναι αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού και πλάνου, καλώς. Και ένας τέτοιος σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει πολύ περισσότερα.

Σ’ ένα τέτοιο σχεδιασμό, η αξιοποίηση νεαρών κύπριων παικτών και στις ίδιες τις ομάδες τους, δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την απλή προτροπή του προέδρου της ΚΟΠ προς προέδρους σωματείων. Ένας σχεδιασμός, με στόχο τη δημιουργία μιας δυνατής εθνικής ομάδας, θα πρέπει να κατοχυρώνει την παρουσία σε σημαντικό βαθμού του κύπριου ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα της χώρας του. Καιρός λοιπόν από τις προτροπές να περάσουμε στα μέτρα.

Τα όρια της υπερβολής αγγίζουν και οι πληροφορίες (αν ευσταθούν), περί σκέψεων στην ΚΟΠ για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Ραν Μπεν Σιμόν. Όχι γιατί ο Ισραηλινός δεν είναι καλός προπονητής, αλλά γιατί η παρουσία και το έργο του στον πάγκο της εθνικής θα πρέπει να κριθούν συνολικά και στο τέλος, ειδικά μετά την αποτυχία στο πρωτάθλημα των εθνών.

Και σίγουρα όχι γιατί απλά χρησιμοποίησε κάποιους νεαρούς, θέμα το οποίο λανθασμένα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις, «σκεπάζοντας» σχεδόν απόλυτα το γεγονός ότι παραμένουμε στους τρεις βαθμούς στον όμιλο, από μια νίκη κόντρα στο Σαν Μαρίνο..

 

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X