ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Εδώ σε θέλω πρόεδρε!

Δύσκολη η επόμενη μέρα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ, σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Το ΑΠΟΕΛ δεν έχασε τα εκατομμύρια του Τσιάμπιονς Λιγκ, αλλά τη πιθανότητα και την προοπτική να τα καρπωθεί και φέτος. Και λανθασμένα θεωρούσαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια, σίγουρα τα (πολλά) εκατομμύρια του Τσιάμπιονς Λικ ή έστω τα λιγότερα του Γιουρόπα Λιγκ.

Λογικά, κάποτε θα γινόταν και αυτό, ανεξάρτητα από το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, εύκολα ή δύσκολα, έβρισκαν τον τρόπο οι γαλαζοκίτρινοι να παίζουν στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο και με γενική την εκτίμηση πως κανείς δεν ανέμενε αποκλεισμό από τον πρώτο προκριματικό γύρο και από μια ομάδα επιπέδου δεύτερου ομίλου της δεύτερης φάσης του κυπριακού πρωταθλήματος...

Στο ενδεχόμενο και μόνο, της μη παρουσίας του ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκό όμιλο, έγιναν τα τελευταία χρόνια αρκετές συζητήσεις. Πιο σημαντικές οι επίσημες τοποθετήσεις από τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη. Πως παρά το δεδομένο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε ένα τέτοιο σενάριο, υπάρχει ο σχεδιασμός για να ανταποκριθεί η εταιρία, πολύ περισσότερο να μην επηρεαστεί η ομάδα.

Πολύς λόγος, τα προηγούμενα χρόνια, από πλευράς διοίκησης του ΑΠΟΕΛ και για το σχεδιασμό σταδιακής μείωσης του προϋπολογισμού και του μισθολογίου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εξαιρετικά αμφίβολο αν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έστω σε μικρό βαθμό. Αναπόφευκτα, πλέον, είτε υπάρχει σχέδιο και πλάνο, είτε αναγκαστικά τώρα θα εκπονηθεί, η διοίκηση θα πρέπει να πορευθεί με τα πιο λίγα. Ακόμη και με ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να αποδειχθούν καλοί καραβοκύρηδες στη… φουρτούνα που λέγεται έλλειμμα κάποιων εκατομμυρίων και απειλεί πλέον το… καράβι της ποδοσφαιρικής εταιρίας.

Υπάρχει, ωστόσο, άλλη μια… φουρτούνα που πολύ πιθανό να δημιουργήσει κίνδυνο, για τους εναπομείναντες στόχους της φετινής περιόδου. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και σε σχέση με την ποιότητα, περισσότερη, λιγότερη ή στα ίδια (προβληματικά) επίπεδα της περσινής περιόδου. Σύμφωνοι, μπορούσε αυτή τη στιγμή το ΑΠΟΕΛ να προγραμμάτιζε ταξίδι στο Βελιγράδι και όχι στο Ταλίν, ακόμη όμως και ένα δεύτερο γκολ να ερχόταν στο ΓΣΠ, ο γενικότερος απολογισμός από την εικόνα των δύο πρώτων επίσημων αγώνων δεν θα άλλαζε κατά πολύ. Εικόνα προβληματική σε σημαντικό βαθμό.

Φυσιολογική σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε; Προβληματική σε σχέση με την ποιότητα φετινών μεταγραφικών αποκτημάτων ή συνέπεια μεταγραφών που ακόμη δεν έγιναν ή κινήσεων ενίσχυσης που δεν είχαν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό; Είναι ακόμη και το θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Λίγη ώρα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό, ο Πρόδρομος Πετρίδης στήριξε τον Μπρούνο Μπαλταζάρ, λογικά όμως, η δήλωση του δεν τον δεσμεύει αν η εικόνα της ομάδας δεν αλλάξει κατά πολύ προς το καλύτερο, ακόμη και με πρόκριση σε βάρος της Φλόρα Ταλίν…

Και οι δύσκολες μέχρι κρίσιμες αποφάσεις, σε σχέση με την ομάδα και τον προπονητή της, τη στελέχωση της, ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν, αν αλλάζουν δεδομένα μετά την… υποβάθμιση από το Τσιάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να παρθούν πολύ σύντομα και υπό το… βάρος των στενότερων πλέον οικονομικών δεδομένων…

Εδώ σε θέλω πρόεδρε. Σε ανάλογες δύσκολες περιόδους, τα προηγούμενα χρόνια, η οικονομική άνεση, βοηθούσε κατά πολύ τις όποιες ριψοκίνδυνες αποφάσεις. Πλέον το βάρος πέφτει περισσότερο στην εμπειρία, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα της διοίκησης και κυρίως του προέδρου της.

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X