ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει έργο

Στο Στρόβολο δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Το καλοκαίρι του 2015 ο Κεραυνός προσέλαβε το Χριστόφορο Λειβαδιώτη στη θέση του προπονητή. Κατά τη συνέντευξη της παρουσίασης του από το σωματείο του Στροβόλου ο Κύπριος κόουτς είχε πει, ανάμεσα σε αλλά, ότι… «θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε ένα νέο Κεραυνό, έναν Κεραυνό που να ανταποκρίνεται στο εκτόπισμα που διαθέτει ως σωματείο».

Ο Κεραυνός είχε κερδίσει πρωτάθλημα για τελευταία φορά τη χρονιά 2007-2008, γεγονός που ασφαλώς και δεν ικανοποιούσε κανένα στο σωματείο, γιατί δεν ανταποκρινόταν στην ισχύ του στο Κυπριακό μπασκετικό χώρο.

Τα στιβαρά χέρια του Πάρι Παπαέλληνα, που στις δύσκολες στιγμές, ειδικά φέτος, είχε την υπομονή και την κρίση- μπασκετική αλλά και γενικότερη-να στηρίξει την προσπάθεια που γινόταν

Τέσσερα, σχεδόν, χρόνια μετά, η ομάδα του Στροβόλου μετρά δυο πρωταθλήματα (2016-17, 2018-19), ένα κύπελλο ( 2018- 2019) – οι δυο εκ των τίτλων μεταφράζονται και σε νταμπλ μετά από 22 χρόνια και μια ιστορική (για τα Κυπριακά δεδομένα σε σχέση με την Ευρώπη) πρόκριση στους «16» του FIBA Europe Cup. Αν όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι κτίσιμο, τότε η συγκεκριμένη λέξη πρέπει να έχει άλλη σημασία από αυτήν που ξέρουμε.

Το επίτευγμα στηρίχτηκε στη γνωστή συνταγή. Τα στιβαρά χέρια του πρόεδρου Πάρι Παπαέλληνα, που στις δύσκολες στιγμές, ειδικά φέτος, είχε την υπομονή και την κρίση- μπασκετική αλλά και γενικότερη-να στηρίξει την προσπάθεια που γινόταν, τη σκληρή δουλειά των Χριστόφορου Λειβαδιώτη, Μιχάλη Ματσεντίδη, Άγγελου Παπαδημητρίου και των λοιπών μελών του επιτελείου, την ποιότητα και την προσωπικότητα των παικτών που στις δύσκολες στιγμές δεν λύγισαν και πήραν πάνω τους την ομάδα. Στον τελικό του κυπέλλου, (νίκη μέσα στη Λάρνακα επί της ΑΕΚ), το βάρος ανέλαβαν οι Κύπριοι, ενώ στα πλέι οφ ήταν η σειρά των ξένων να αναλάβουν δράση.

Το άλλο στήριγμα στην επιτέλεση του τετραετούς έργου ήταν η σταθερότητα στον κορμό της ομάδας. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο κορμός δεν υπέστη ουσιαστικές αλλαγές. Διαχωρίζοντας (αδόκιμα εννοείται) κανείς τον κορμό σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς παίκτες διαπιστώνει ότι και οι δυο κορμοί (λέμε τώρα) ήταν…γεροί.

Υπάρχει και κάτι άλλο που αξίζει μνείας. Ο Κεραυνός φέτος είχε την ατυχία να έχει πολλούς τραυματισμούς (π.χ. Ανθονι Κινγκ, Μο Αμπουκάρ, Γουέσλει Τσάνελς). Τους περισσότερους ίσως εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι άρα ακόμη πιο μεγάλο επίτευγμα το ότι κατάφερε να κατακτήσει και τους δυο τίτλους.

 

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X