ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η επιμονή σε Χέφελ στα αριστερά

Κυριάκος Τοφή

Παρά την αλλαγή του αγωνιστικού σχεδιασμού από τριάδα σε τετράδα στα μετόπισθεν, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έδειξε επιμονή στην στρατηγική των τελευταίων αγώνων, διατηρώντας τον Έκτορ Χέφελ στο αριστερό άκρο.

Ο Ολλανδός υποχώρησε από αριστερός μέσος σε σχηματισμό 3-4-3 σε αριστερός ακραίος αμυντικός σε σχηματισμό 4-4-2 και παρόλο που μπορεί να ανταποκριθεί εκεί όταν παραστεί ανάγκη, δεν έχει την ίδια συνεισφορά όπως όταν αγωνίζεται στον άξονα.

Ο Βάσκος τεχνικός της ΑΕΚ αν και είχε στη διάθεσή του τόσο τον Θωμά Ιωάννου, όσο και τον Μάριο Αντωνιάδη, επέλεξε να επιβαρρύνει τον νεαρό μέσο με άλλον ένα αγώνα και σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του.

Εν τέλει στο 62ο λεπτό απέσυρε τον Έκτορ Χέφελ και επιστράτευσε για πρώτη φορά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2019 τον Παφίτη αμυντικό, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον τρεις μεταβιβάσεις στην αντίπαλη περιοχή από το αριστερό άκρο.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή κατά την οποίαν η πίεση έχει αφαιρεθεί από τους περσινούς κυπελλούχους, μια πιο ορθολογική συνταγή θα φάνταζε η επιστράτευση Κύπριων ποδοσφαιριστών ώστε να διαφανεί η αγωνιστική τους κατάσταση και το κατά πόσο χωρούν στην ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Hot Spot: Τελευταία Ενημέρωση

X