ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Ξανά μανά... πάρκινγκ

Τα «γαλλικά» στον Ελλαδίτη εξτρέμ του Απόλλωνα δεν ήταν τα συνήθη που ακούμε στα γήπεδα.

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Παραδίνομαι. Είμαι άσχετος, δημοσιογραφικά ανεπαρκής, φυντάνι της αρχισυνταξίας (χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι), άπατρις, προδότης του Έθνους, ψευτό-διανοούμενος, αναρχικός του κώλου, αντί- Αποελίστας, γλύφτης και ότι πεις… μέσα είσαι.

Λίγο να δεις τα σχόλια στα κείμενα από τους καταρτισμένους, πολιτισμένους, γνώστες, πατριώτες, ηθικούς και καλούς χριστιανούς θα διαπιστώσεις τα πιο πάνω και μπορεί και εσύ να προσθέσεις ότι κατέβει το μυαλό σου.

Ποιοι αυτοί που τους βλέπεις στην Ερμού να κρατούν από δέκα τσάντες στο κάθε χέρι και ακούγοντας τους να μιλούν, νομίζεις ότι είσαι σε γιουσουρούμ του Λιβάνου.

Να με συγχωρέσεις όμως. Όλα αυτά ισχύουν ίσως και άλλα πολλά, αλλά η επιβολή προστίμου στην ΑΕΚ για τα υβριστικά στον Γιαννιώτα με ξεπερνά.

Εξ όσων έχουμε μάθει εδώ στο 24 sports, τα «γαλλικά» στον Ελλαδίτη εξτρέμ του Απόλλωνα δεν ήταν τα συνήθη που ακούμε στα γήπεδα. Ξέρεις για τη μάνα, την οικογένεια, τη σύζυγο, τα παιδιά… ούτε καν εκείνο το εμετικό με την «αρρώστια». Όχι, ούτε καν αυτό!!!

Οι επιστήμονες, φώναζαν στον Γιαννιώτα για την καταγωγή του και για το ότι δεν είναι Έλληνας αλλά Αλβανός!! Που και Αλβανός να ήταν και Τούρκος να ήταν, χίλιες φορές περισσότερη αξιοπρέπεια έχει παρά τα αρρωστημένα μυαλά της κερκίδας.

Το θέμα είναι ψυχοπαθολογικό πάει και τελείωσε. Σε μια χώρα που το «κύπριος» αποτελεί πια βρισιά, που τα 400 χρόνια τούρκικης σκλαβιάς έχουν αφήσει παντού σημάδια, στις φάτσες, στην κουλτούρα, στη νοοτροπία, στη γλώσσα, στη μαγειρική, στην καθημερινότητα… σκαρφίζονται προσβλητικά σχόλια για έναν Ελλαδίτη ο οποίος κατάγεται από τη Χαλκιδική και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδας!!!

Που; Στην Κύπρο, που άμα κάνει focus ο σκηνοθέτης στις κερκίδες νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε γήπεδο μεταξύ Ασίας και Αφρικής, προβαίνουν σε εξυπνάδες υποκρινόμενοι είναι ότι απόγονοι του Μιλτιάδη, του Σόλωνα και του Περικλή.

Ποιοι, αυτοί που τους βλέπεις στην Ερμού να κρατούν από δέκα τσάντες στο κάθε χέρι και ακούγοντας τους να μιλούν, νομίζεις ότι είσαι σε γιουσουρούμ του Λιβάνου.

Αυτοί που γνωρίζουν την Ελλάδα μέσω του X factor και του The Voice, καπαρτίζουν για την ελληνικότητα τους νομιζόμενοι ότι η Κυψέλη είναι για τα μελίσσια και όχι μια ιστορική περιοχή της Αθήνας. Ναι αυτοί που άμα παίκτης του ριάλιτι είναι από την Κύπρο, ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά μήπως και το κερδίσει κάποιος «καλαμαράς».

Αυτοί που μας πρήζουν για μια Ελλάδα που δεν ξέρουν και κάθε φορά που συναντούν Ελλαδίτη σε Κύπρο ή Ελλάδα του κολλούν το πουστό- καλαμαρά. Και άμα είναι να γνωρίσουν κάποιο Ελλαδίτη του αρχίζουν κάτι σαχλές βρισιές για το πώς το λέμε στην Κύπρο το μουνί, τάχατες για να σπάσει ο πάγος.

Στην Κύπρο που τ’ αγγλικά μοιάζουν να είναι η πρώτη γλώσσα και το Λονδίνο πιο φιλικό παρά η Αθήνα, βρίζουν Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή και τον προσβάλλουν για την καταγωγή του. Και τον Αφρικανό και τη Ρωσίδα και τον Άραβα και τον Κινέζο και τον Έλληνα και ότι βρέξει και ότι κατεβάσει.

Ένας λαός που φοβάται την ίσκιο του, τον παπά, τον πατέρα, τη μητέρα, τον καθηγητή, τον βουλευτή, τον δήμαρχο, τον πολιτικό, τον πλούσιο, τον ισχυρό κάθε φορά που θεωρεί τον εαυτό του σε θέση ισχύος βγάζει απλά ένα οχετό που σου προκαλεί πνευματο-ψυχολογικό εμετό.

Τέλος. Η Κυπρος όλη είναι ένα πάρκινγκ εις στο οποίο έχει σταθμεύσει ένα λαός, μπερδεμένος, φοβισμένος και κυρίως ρατσιστής που μισεί το οτιδήποτε αναπνέει και είναι γύρω του. Κατά τ’ άλλα η μαλακία βαράει σύννεφο. Και όποιος αντέξει.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

X