ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Στρουθοκάμηλος…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Σου θυμίζει κάτι ημί-παράνομες καταστάσεις που τις ζούμε καθημερινά. Ξέρεις όπως το dream box ρε παιδί μου, που πολλοί εξόπλισαν το σαλόνι τους, αλλά δεν νιώθεις και μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που το έχεις.

Κάτι σαν, που σερφάρεις σε κάτι ιστοσελίδες που παράνομα προβάλλουν ταινίες αλλά λίγο, πολύ όλοι τις παρακολουθούμε. Μολονότι παράνομο, δεν νιώθεις ενοχές, ούτε και σκέφτηκες ότι θα μπουν στο σπίτι σου πράκτορες της CIA για να σε ανακρίνουν.

Έτσι όπως πάει το πράγμα σε τούτο το νησί, με την ανοχή όλων μας, θ’ ανακοινώνονται επίσημα ληστείες, ατασθαλίες, παρανομίες και εμείς απλά θα μιμούμαστε το αγαπημένο μας πτηνό… τον στρουθοκάμηλο.

Κάπως έτσι μοιάζει και το ποδόσφαιρο μας πια. Ημιπαράνομη δραστηριότητα. Άμα δεν ήταν κιόλας η ΟΥΕΦΑ, θα το είχαμε ξηλώσει μέχρι εκεί που δεν πάει. Δεν πέρασε άλλωστε και πολλής καιρός, όταν καλοκαιρινά σε φιλικά καθόντουσαν με το lap top στον πάγκο και μάλλον… λέμε τώρα, προέβλεπαν την εξέλιξη του σκορ.

Γενικώς η νομιμοφροσύνη σ’ αυτό τον τόπο είναι ότι η ηλιοθεραπεία για τον Εσκιμώο.

Όπως και να έχει ας μπούμε στο θέμα μας. Τις τελευταίες ημέρες κάποια σάιτ και ραδιόφωνα, εστίασαν στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ του κύριου Τορναρίτη και του κύριου Κώστα Χριστοδούλου Καραβίδα.

Δεν ξέρω τι να έπαθαν εκεί πέρα στα cafe της πρωτεύουσας, αλλά φαίνεται ότι οι δύο τους τέλος πάντων έχουν σχίσει τα δεφτέρια τους.

Γούστο τους και καπέλο τους. Καθόλου σημασία δεν έχει, ούτε για μένα προσωπικά, ούτε και για την κοινή γνώμη.

Γούστο και καπέλο επίσης, του οποιουδήποτε επιλέγει να το πουλήσει ως θέμα. Έτσι και αλλιώς, οι «κοκορομαχίες» είναι προϊόν που διαχρονικά πουλάει στο κοινό.

Μέχρι εδώ κανένα θέμα. Δύο παράγοντες τσακώθηκαν ήταν και πρώην φίλοι και συνεργάτες, τα Μέσα πουλούν τον καυγά… όλα καλά και ωραία.

Υπάρχει όμως ένα άλλο θέμα. Μια άλλη παράμετρος. Ο κύριος Τορναρίτης είναι, αν δεν κάνω λάθος, πρόεδρος του Ολυμπιακού. Εάν είμαι σωστός επίσης, ο κύριος Χριστοδούλου είναι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης της Δόξας.

Βγαίνει ο πρώτος δημόσια και λέει ξεκάθαρα ότι με τον δεύτερο έφτιαξαν τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού. Να το δεχθούμε και αυτό; Να το δεχθούμε… έτσι και αλλιώς απ’ ότι κατάλαβα δεν μπορεί να αναμειχθείς με το κυπριακό ποδόσφαιρο και να μην έχεις συνεργαστείς με τον Καραβίδα έστω και μια φορά. Το δεχτήκαμε.

Στη συνέχεια του λόγου του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δημόσια στο ραδιόφωνο αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Δόξας, που έφτιαξε την ομάδα του Ολυμπιακού είναι ο γενικός αρχηγός του του ΑΣΙΛ Λύσης!!!

Η οποία αυτή ομάδα, όπως ο ηγέτης του Λευκωσιάτικου σωματείου ισχυρίζεται, επέλεξε να πάει κόντρα στην ομάδα του για τους δικούς της λόγους.

Συνοψίζω. Πρόεδρος ομάδας και μάλιστα ιστορικής, σωματείο της πρωτεύουσας, συγκεκριμένα καταγγέλλει δημόσια τη διαπλοκή, το ότι κάποιοι έχουν αλλότρια συμφέροντα, ότι ομάδες επιλέγουν να παίζουν ή όχι τα παιγνίδια, ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός… και όλοι, μα όλοι τσιμουδιά.

Δεν λέει κανείς τίποτα. Είδες εσύ να κινητοποιείται κανένας. Κάποιο εποπτικό όργανο της ΚΟΠ, του ΚΟΑ ίσως και της Πολιτείας γιατί όχι; Είναι για να τρελαθείς. Είδες κανά πρωτοσέλιδο. Μια κουβέντα να γίνεται ρε παιδί μου...

Το σουρεαλιστικό είναι ότι ακόμη και ο Τύπος που επιλέγει ν’ αναδείξει την κόντρα των δύο, αποφεύγει όπως ο στρουθοκάμηλος, το σημαντικότερο σημείο της διαμάχης. Ξανά λέω, ξανά γράφω… ο πρόεδρος του Ολυμπιακού καταγγέλλει διαπλοκή και δε δίνει κανείς σημασία.

Μήτε τα media, μήτε οι αρμόδιοι που τόσο κόπτονται για την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στο νησί.

Κύριε Μιχαηλίδη, κύριε Κούμα, αγαπητά στελέχη της ΚΟΠ, κύριε Πετρίδη, κύριε Κίρζη, κύριε Σοφοκλέους, κύριε Καραπατάκη, αγαπητέ αρχισυντάκτη, ραδιοφωνατζή, δημοσιογράφε... δεν το αξιολογείται ως κάτι πολύ σοβαρό; Θα μπει κανείς στον κόπο να αξιολογήσει την εγκυρότητα των λεγομένων του προέδρου του Ολυμπιακού;

Έτσι όπως πάει το πράγμα σε τούτο το νησί, με την ανοχή όλων μας, θ’ ανακοινώνονται επίσημα ληστείες, ατασθαλίες, παρανομίες, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, βίαιες επιθέσεις, διαπλοκές και εμείς απλά θα μιμούμαστε το αγαπημένο μας πτηνό… τον στρουθοκάμηλο. Και εις ανώτερα...

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X