ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Ποιο είναι το θέμα τελικά…;

Από τη στιγμή που ο πελάτης, αντιλαμβάνεται ότι δεν τον υπολογίζουν, ούτε καν τον εκτιμούν δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο γήπεδο

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Η κουβέντα για την «κάρτα» καλά κράτησε πριν από μήνες. Φτάσαμε στο σημείο, όπως παλαιότερα στο Βυζάντιο, να χωριστούμε σε «καρτομάχοι» και «καρτολάτρες».

Η συζήτηση όμως έτσι όπως εξελίχθηκε δεν κατέληξε πουθενά και σίγουρα δεν βοήθησε. Γιατί απλά πήρε μια μορφή βαθιάς αντιπαράταξης, χωρίς όμως να προσεγγίζει την ουσία των πραγματικών προβλημάτων.

Από τότε πάντως η στήλη, αντιλαμβανόμενη τον φανατισμό που άρχισε να μπολιάζει τις αντιμαχόμενες «παρατάξεις» γύρω από τη σωστή ή μη, εφαρμογή της «κάρτας», είχε επισημάνει την ανάγκη να στρέψουμε την προσοχή μας, στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

Ακόμη και τώρα, η κουβέντα γύρω από την «κάρτα» έχω την εντύπωση ότι δεν προσεγγίζει όσο θα έπρεπε την ουσία του θέματος. Το οποίο θέμα δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά μόνο ότι ο κόσμος απουσιάζει από τα γήπεδα.

Είναι αυτό αποτέλεσμα και μόνο της εφαρμογής του μέτρου; Δηλαδή, αν από αύριο ανατρέψουν την απόφαση και παραδεχθούν το λάθος τους (γιατί περί λάθους πρόκειται) θα γεμίσουν τα γήπεδα και θ’ αφήσει ο κύπριος οπαδός τον καναπέ του;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρα, όχι. Για να επιστρέψει ο κόσμος, θα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και να υιοθετηθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο κυρίως, να γίνει πιο επαγγελματικό και σίγουρα πιο δελεαστικό για τον οπαδό-πελάτη.

Από τη στιγμή που ο πελάτης, αντιλαμβάνεται ότι δεν τον υπολογίζουν, ούτε καν τον εκτιμούν δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο γήπεδο.

Η «κάρτα» όντως ανέδειξε τούτου του είδους την προσέγγιση εκ μέρους των ιθυνόντων. Τόσο της ΚΟΠ, όσο και του ΚΟΑ αλλά και γενικότερα της Πολιτείας. Η «κάρτα» απλά απέδειξε το αυτονόητο. Ότι η βία και ο χουλιγκανισμός ήταν απλά ένα μέρος του προβλήματος.

Η προκατάληψη, οι βίαιες συμπεριφορές εκ μέρους των «νοικοκυραίων» οπαδών, η ανυποληψία, η προκατάληψη, οι κάκιστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, τα υπερτιμημένα εισιτήρια ο κακός προγραμματισμός και ένα σωρό άλλοι παράγοντες είναι αυτά που διαμορφώνουν το κεντρικό θέμα και όχι μονάχα η «κάρτα».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X