ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

De Ζαβού: Αυτογκόλ…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Ξεκίνησαν τα νταούλια, ωσάν και είναι καλοκαιρινό πανηγύρι σε Κυκλαδίτικο νησί. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά όπως διαφαίνεται τούτο το «πάρτι» θα είναι πιο εκκωφαντικό.

Δεν είναι δηλαδή όπως τις περιπτώσεις των Ρομπέρ παλαιότερα, αυτή του Μερκή, του Ζάντερ ή του Γιάκολις. «Τα πήρε», «συμφώνησε μ’ άλλη ομάδα», « είναι παλιόπαιδο» και κάτι τέτοια περίεργα.

Στον Απόλλωνα έχω την εντύπωση ότι βάζουν αυτογκόλ. Όχι μόνο δεν προστατεύουν την ομάδα, αναζωπυρώνουν τις φήμες, βάζοντας εμμέσως τον κόσμο να συζητά και να λέει τα δικά του.

Η περίπτωση του Ρομπέρζ περιλαμβάνει διαρροές, ανώνυμα δημοσιεύματα, τσακωμούς, άλλη ομάδα, παίκτη, προπονητή, γραφείο τύπου, υπάρχει πλέον και ποδοσφαιρικός διευθυντής ενώ είναι και ο πρόεδρος.

Προσέξτε!! Τα πανηγύρι είναι αποκλειστικά, αποτέλεσμα χειρισμών και μόνο της ομάδας. Δεν υπάρχουν εχθροί, δεν περιλαμβάνει ΑΠΟΕΛ, ούτε και «ρουφιάνους» δημοσιογράφους που ζουν και αναπνέουν για να κάνουν κακό στον Απόλλωνα. Από μόνοι τους.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η στήλη κατέχει αρκετές πληροφορίες γύρω από το θέμα του Γάλλου αμυντικού, κρίνουμε όμως ότι δεν είναι τόσο σημαντικές σε σχέση με το πώς εκτυλίσσεται το θέμα στην δημόσια σφαίρα.

Όπως και να έχει, εδώ και μέρες ξεκίνησε μια παραφιλολογία γύρω από το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Ρομπέρζ. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια πως προέκυψε, όπου όμως υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά.

Και εκ των δεδομένων φαίνεται ότι όντως υπάρχει φωτιά. Της φήμης ακολούθησε ένα δημοσίευμα ανώνυμο που λίγο πολύ κατέγραφε αόριστα την κόντρα μεταξύ ενός προπονητή και ενός πρωτοκλασάτου παίκτη. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, σιγά μη κάτσω να σκάσω, ποιος και τι;

Μια, δύο μέρες όμως μετά, άλλο σάιτ με δημοσίευμα ανώνυμο κατέγραφε συγκεκριμένη πληροφορία ότι ο Ρομπέρζ δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον Σοφρώνη. Και μάλιστα ο τίτλος ήταν σαφής. « Δεν θέλει Σοφρώνη ο Ρομπέρζ»!!! Δημοσίευμα που μάλλον προκαλεί διχασμό και στοχοποιεί άτομα, δείχνοντας παράλληλα και μια αδυναμία εκ μέρους της διοίκησης.

Πλέον είτε το Σοφρώνη, είτε τον Ρομπέρζ ο κόσμος θέλοντας και μη, έχει να επιλέξει. «Φταίει ο Σοφρώνης», «στο διάολο ο Γάλλος», «όποιος θέλει και μόνο» και πάει λέγοντας.

Όταν όμως συμβαίνει αυτό το πράγμα, η κάθε διοίκηση οφείλει να προστατέψει το οικοδόμημα της. Την ομάδα γενικότερα, τον προπονητή ακόμη και τον παίκτη που τους τελευταίους δύο μήνες έπαιζε με το ένα πόδι.

Η διοίκηση όχι μόνο δεν θέλησε να διορθώσει την όποια κατάσταση, αλλά μόλις χθες δια του εκπροσώπου της ξεκαθάρισε ότι όντως ο Ρομπέρζ ζήτησε να μείνει εκτός ομάδας. Λίγο, πολύ επιβεβαιώνει το δημοσίευμα αφήνοντας κιόλας το όλο θέμα να αιωρείται και τον καθένα να λέει ότι θέλει.

Με λίγα λόγια, η διοίκηση άθελα ή ηθελημένα εμπλάκηκε άμεσα στην κουβέντα. Αφήνοντας την ομάδα, άτομα εντός, αλλά και τον κόσμο της, ξεκρέμαστους.

Αν θέλετε να συγκρίνουμε και άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ας το κάνουμε. Είδατε εσείς πουθενά, « ο Ενσούε δεν θέλει Τραμεντσάνι». Της πουτάνας έγινε στον Αρχάγγελο, έπαιζαν ξύλο, η διοίκηση όμως του ΑΠΟΕΛ το χειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προστατεύοντας την ομάδα πρωτίστως και τ’ άτομα που ενεπλάκησαν στη φασαρία.

Στον Απόλλωνα έχω την εντύπωση ότι βάζουν αυτογκόλ. Όχι μόνο δεν προστατεύουν την ομάδα, αναζωπυρώνουν τις φήμες, βάζοντας εμμέσως τον κόσμο να συζητά και να λέει τα δικά του.

Σε μια χρονική περίοδο που θα μπορούσε το θέμα να λυθεί με πιο ήπιο τρόπο και σίγουρα εντός του κλαμπ. Τι χρειαζόταν η τοποθέτηση του Φανούρη;

Όλη η ομάδα έμεινε εκτός στο τελευταίο παιγνίδι. Ποιος θα έψαχνε τον Ρομπέρζ; Η τοποθέτηση όμως ήταν μια έμμεση επιβεβαίωση του δημοσιεύματος. Και πλέον ο κόσμος δικαίως μπαίνει στο τριπάκι, ψάχνοντας να ενσωματωθεί σε κάποιο από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Φταίει ο Σοφρώνης που δεν μπορεί να κερδίσει τους παίκτες του; Φταίει ο παίκτης; Και αν ναι, γιατί θέλει να φύγει; Δεν μπορεί η ομάδα να του εξασφαλίσει αυτά που επιζητεί; Και καλά η διοίκηση που βρίσκεται σ’ αυτή τη διαμάχη; Και η πειθαρχία εντός της ομάδας, υφίσταται ή πήγε και αυτή διακοπές;

Τούτη τη φορά όμως δεν υπάρχουν εχθροί. Ούτε και «κάποιοι» που θέλουν να κακό στην ομάδα. Είναι μια αντιπαράθεση, εις την οποία εμπλέκονται άτομα που προσέφεραν όσο λίγοι στον Απόλλωνα. Σοφρώνης, Ρομπέρζ αλλά και η δοίκηση.

Ως προς τη πιθανή μεταγραφή του Γάλλου στην Ομόνοια, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει. Κατ’ αρχήν ποιος τους το ψιθύρισε και πως αυτοί το ήξεραν πρώτοι απ’ όλους ότι ο παίκτης ενδιαφέρεται να πάει εκεί;

Και όντως έχουν τα λεφτά να τον αποκτήσουν; Γιατί το συμβόλαιο του Γάλλου είναι πέραν των 220 χιλιάδων που με τα μπόνους πλησιάζει τις 300. Θα δώσει ο Παπασταύρου τόσα και πόσα θα πάρει ο Απόλλωνας; Ή δεν θα πάρει;

Με συγχωρείς, αλλά έτσι όπως οι ίδιοι τα έκαναν, ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του. Φταίει ο Σοφρώνης, φταίει ο συνεργάτης του Σοφρώνη, φταίει ο Γάλλος, φταίει και ο Χατζηπετρής. Το βάρος όμως πέφτει στην ομάδα και στον κόσμο της που για ένα ακόμη καλοκαίρι ακούει, διαβάζει για τσακωμούς, παίκτες να φεύγουν ή να θέλουν να φύγουν…

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X