ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Ας κάνουμε μια συμφωνία

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι κοινώς αποδεχτό ότι το νησί ποδοσφαιρο-κρατείται. Η Πολιτεία, κυρίως όμως τα ΜΜΕ ποτέ δεν προσπάθησαν ν’ αλλάξουν την κατάσταση, αντιθέτως, συμβάλουν προκειμένου κάποια αθλήματα να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε πλήρη αφάνεια. Δεν φτάνει που οι αρμόδιοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν σχεδόν εξαφανίσει τον αθλητισμό γενικότερα, οι λειτουργοί των ΜΜΕ συμμετέχουν πλήρως σ’ αυτή την ανικανότητα. Διακρίσεις, επιτυχίες ή ακόμη και απλές συμμετοχές αθλητών απ’ όλο το φάσμα του αθλητισμού απλά περνάνε απαρατήρητες ως προς την προβολή τους στη δημόσια σφαίρα.

Τα ΜΜΕ εμμένουν να διατηρούν μια στάση άκρως ποδοσφαιρόφιλη, καλλιεργώντας ταυτόχρονα μια «αρρωστημένη», ελαττωματική αντίληψη του κόσμου για τον αθλητισμό. Είναι καιρός πια τα ΜΜΕ και όσοι τέλος πάντων ανήκουμε σ’ αυτό το σινάφι, ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας βοηθώντας τους αθλητές, προπονητές, γιατί όχι και τους γονείς και τη κοινωνία γενικότερα να λάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στη δημοσιότητα.

Ας γίνει μια άτυπη συμφωνία την οποία θα ορίσει η Ένωση Αθλητικογράφων μέσα από την οποία θα κατοχυρωθεί η προβολή των αθλητών που διακρίνονται κυρίως στο διεθνές στερέωμα. Θα μπορούσε δηλαδή η όποια επιτυχία να παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στα πρώτα θέματα των αθλητικών ιστοσελίδων για καθορισμένο χρόνο, τα αθλητικά δελτία ειδήσεων, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά να παρουσιάζουν την επιτυχία και οι εφημερίδες να αφιερώνουν ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι της θεματολογίας τους στην είδηση.

Είναι νομίζω υποχρέωση του Τύπου να απεξαρτητοποιηθεί από το ποδόσφαιρο και να δώσει την ανάλογη σημασία σ’ όλα τα αθλήματα. Εάν όντως επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε κυπριακό φίλαθλο κοινό θα βελτιώσει την κουλτούρα και νοοτροπία του ως προς τον αθλητισμό, θα μειώσει το φανατισμό του, θα τεθεί ενώπιον νέων προτύπων και κυρίως τα νεαρά παιδιά θα έχουν περισσότερες επιλογές ως προς το τι άθλημα θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Εν έτει 2019, νομίζω ότι όλοι το οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας και τους ανθρώπους που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καλλιεργώντας το αθλητικό πνεύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X