ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ομόνοια και τα τρία Τ του Ελύτη

Ίδια ομάδα, ίδιος προπονητής και ταλαντούχοι Κύπριοι παίκτες

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Όταν είσαι Κυπριακή ομάδα και θέλεις να πετύχεις στην Ευρώπη χρειάζεται να υπάρχουν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Πέραν της τύχης για να είμαστε δίκαιοι. Δεν είναι δυνατό να είσαι άτυχος, να μπαίνεις στην κληρωτίδα ως αουτσάιντερ και να προκρίνεσαι. Αυτό μόνο στα μυθιστορήματα και στις φανταστικές αθλητικές κινηματογραφικές ταινίες. Την τύχη σου όμως πρέπει να είσαι έτοιμος να την εκμεταλλευτείς.

Όπως είπε και ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης «Τα τρία Τ της επιτυχίας είναι: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη». Αυτά λοιπόν είχε η Ομόνοια. Αρκούν όμως; Χρειάζονται και άλλα πράγματα. Στοιχεία τα οποία την έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα και ίσως την σπρώξουν και παρακάτω.

Πρώτα απ’ όλα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο της Πανδημίας κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν όλους τους περσινούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της. Τούτο τη βοήθησε να διατηρήσει την ομοιογένεια της. Της έλειπαν, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, αγώνες και ρυθμός, αλλά είχε εξασφαλισμένη την ομοιογένεια. Άλλες φορές σε προηγούμενα χρόνια προχωρούσε σε αρκετές αλλαγές πράγμα που της στοίχιζε. Η τελευταία φορά που έφτασε τόσο κοντά σε όμιλο Ευρωπαϊκή διοργάνωσης ήταν το Καλοκαίρι του 2014 όταν με τον Κώστα Καϊάφα στην τεχνική της ηγεσία κράτησε το βασικό κορμό της από την προηγούμενη χρονιά. Όπως τότε λοιπόν έτσι και σήμερα με τον ίδιο προπονητή και φιλοσοφία αλλά και ποδοσφαιριστές είχε την πρώτη ύλη για μια ελπιδοφόρα σεζόν.

Σημαντική παράμετρος και ενισχυτικό στοιχείο να συνδυάσει πρωταγωνιστική πορεία και στο πρωτάθλημα είναι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Δεκαπέντε ξένους και 1-2 του καταλόγου Β έχουν όλες οι ομάδες. Οπότε αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι οι καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Και ο Χένιγκ Μπεργκ έδειξε πως αυτή τη στιγμή μπορεί να βασίζεται σε πλειάδα από τέτοιους από τον 17χρονο Λοϊζου μέχρι τον 24χρονο Κούσουλο.

Εφόσον η 17άδα των ξένων αυξηθεί σε 22 με 23 ποδοσφαιριστές που μπορούν να εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή το πλάνο του τότε πιθανό να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ομάδων. Λόγω του βάθους που θα αποκτήσει θα μπορεί να καλυφτεί σε περιπτώσεις τραυματισμών αλλά και τιμωριών. Εάν ο Κύπριος ποδοσφαιριστής καταφέρει να κάνει τη διαφορά φέτος, τότε το μέλλον της είναι ευοίωνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X