ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανατριχίλα!!!Τη μέρα που έφυγε ο Κάστρο… αποχώρησε ο «θεός»

Σύμπτωση που θα τους συνδέει στην αιωνιότητα

24sports team

info@24sports.com.cy

Παγκόσμια θλίψη, ανατριχίλα, σοκ, θλίψη, απώλεια, μνήμες, σεβασμός… όποια λέξη και να πεις, όποιο συναίσθημα και να φώλιασε μέσα σου στο άκουσμα της είδησης θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, μοιάζει δικαιολογημένο νοουμένου ότι ο «θεός» του ποδοσφαίρου αποτελούσε ζωντανό σύμβολο για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο.

Πέραν των ικανοτήτων του, του σπάνιου ταλέντου του,  πέρα του μύθου που δημιουργήθηκε μέσα από τη ζωή του, όλοι γνωρίζουν ότι ο Αργεντινός τάχθηκε πολλές φορές υπερ των αδυνάτων, των φτωχών μη διστάζοντας να τα βάλει με ισχυρούς άνδρες και οργανισμούς, θέλοντας έτσι να καταγγείλει την αδικία ανά τον πλανήτη.

Στη δικιά του κοσμοθεωρία ο Φιντέλ Κάστρο ένα ακόμη σύμβολο του 20ου αιώνα, αποτελούσε κάτι σαν πατρική φιγούρα με τους δύο άντρες να έχουν αναπτύξει μια σχέση τόσο στενή και τόσο εγκάρδια.

Η σύμπτωση, διαβολική, θεϊκή ή όχι, που τους συνδέει ακόμη περισσότερο, μάλλον θα τους συνδέει εις τους αιώνες των αιώνων,  έχει να κάνει με το γεγονός ότι και οι δύο άντρες «έφυγαν» από την ζωή την ίδια ημερομηνία, αφού όπως σήμερα την 25η Νοεμβρίου ο Μαραντόνα, έτσι ακριβώς και πριν από τέσσερα χρόνια, το 2016, ο Φιντέλ Κάστρο πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας τα εγκόσμια.

Στο γκρουπ της 25ης Νοεμβρίου συγκαταλέγεται μια ακόμη τεράστια περσόνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αφού ακριβώς πριν από 15 χρόνια το 2005, ο Τζόρτζ Μπεστ επίσης άφησε το στίγμα του στον 20ο αιώνα.

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση