ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την έσωσε ο Καβάνι

Η Νις στο τέλος του πρώτου μέρους πήγε με προβάδισμα 2-0 στα αποδυτήρια, αλλά ο Καβάνι με δύο γκολ έσωσε την παρτίδα για την Παρί διαμορφώνοντας το 2-2.

Η Νις παρά το γεγονός πως πιέστηκε στην εκκίνηση του αγώνα, κατόρθωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους να έχει ένα μεγάλο προβάδισμα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιπριέν στο 32' και το 10ο γκολ του Αλασάν Πλεά στο πρωτάθλημα. Όμως η απειρία της σαν ομάδα σε τέτοια ματς με ιδιαίτερη βαρύτητα φάνηκε στην επανάληψη κι έτσι ο Καβάνι με δύο τέρματα στο 46' και στο 60' έφερε το ματς στα ίσια. Αποδοκιμάστηκε ο απογοητευτικός Ντι Μαρία. Στο +1 από τη Μονακό η Νις, η Παρί πάντα στο -4 από την κορυφή.

Η Παρί μπήκε πιεστικά και είχε διπλή ευκαιρία με τον Κουρζάβα και τον Καβάνι να βλέπουν τον Καρντινάλ να σταματάει τις διαδοχικές προσπάθειες τους στο 7ο λεπτό. Η γηπεδούχος είχε συντριπτική κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πίεζε την πρωτοπόρο, όμως η Νις είχε τις απαντήσεις. Σταδιακά άρχισε ν’ απορροφά την πίεση η φιλοξενούμενη και στο 31ο λεπτό κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση για απευθείας εκτέλεση όταν ο Ρικάρντο Περέιρα δέχτηκε επικίνδυνη προβολή από τον Τιάγκο Μότα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιπριέν που έστειλε την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Αρεολά και έγραψε το 0-1. Η Παρί θ’ απωλέσει μεγάλη ευκαιρία στο 41ο λεπτό με τον Καβάνι που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καρντινάλ μετά από εξαιρετική πάσα του Βεράτι, αλλά το πλασέ του ήταν άψυχο. Ο Σιπριέν με εξαιρετικό σουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων θ’ απαντήσει στις ευκαιρίες με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο Ντάλμπερτ θα βγάλει έξοχη πάσα στον Πλεά που θα κατεβάσει έξοχα την μπάλα ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με αριστερό πλασέ θα γράψει το 0-2.

Η Παρί μπήκε δυνατά στην επανάληψη και ο Οριέ έδωσε την ασίστ στον Καβάνι για να σημειώσει το 15ο τέρμα του για να κάνει το 1-2. Οι ασταθείς έξοδοι του Καρντινάλ που τον ταλαιπώρησαν σε όλο το ματς τελικά στοίχισαν στη Νις αφού μία κάκιστη έξοδος του σε σέντρα από αριστερά του Ντι Μαρία στο 60’ έφερε την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ντάντε και τον Καβάνι να την σπρώχνει στην άδεια εστία για το 2-2. Ο Έμερι μετά το 70ο λεπτό, άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-2-3-1. Η Παρί είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Καρντινάλ πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση σε κεφαλιά του Κουρζάβα.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση