ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Times: 1 δις στην FIFA από το Κατάρ πριν από την ανάθεση του Μουντιάλ

Σημαντικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους Times για το οικονομικό πάρε δώσε Κατάρ και FIFA

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές σχέσεις Κατάρ με FIFA φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι «Times». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια ομοσπονδία.

Αποκαλύπτεται πως από τον Κατάρ διατέθηκε περίπου 1 δις δολάρια, πριν από την ανάθεση του Μουντιάλ από τη FIFA. Οι Times αποκαλύπτουν ότι το Κατάρ προχώρησε σε πληρωμές 980 εκατ. δολαρίων… κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να αναλάβει το Μουντιάλ του 2022.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατ. δολαρίων που δόθηκε με την μορφή χορηγίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δόθηκαν 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης. Επιπλέον 100 εκατ. δολάρια που θα κατατίθεντο από το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA.

Εφόσον το Κατάρ έπαιρνε το χρίσμα και για ακόμη 480 εκατ. δολάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Οι «Times» αποκαλύπτουν το οικονομικό πάρε-δώσε ανάμεσα σε Κατάρ και FIFA.

Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι περίπου 1 δις δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA. Όλα αυτά σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό. Δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X