ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου

Διευκρίνηση για το χέρι, τα πέναλτι και άλλα

Κάποιες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ενέκρινε η γενική συνέλευση της IFAB, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο(2/3). Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την 1/6/2009.

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στον κανονικό για το χέρι, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο σαφής και ξεκάθαρος. Πλέον η πρόθεση δε θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση του διαιτητή και δίνεται το παράδειγμα ενός παίκτη που η μπάλα βρίσκει στο χέρι του και μπαίνει γκολ ή στρώνεται για να δημιουργηθεί ευκαιρία για ένα γκολ.

Επίσης άλλαξε ο κανονισμός για την αλλαγή και πλέον ένας ποδοσφαιριστής που θα αντικατασταθεί θα οφείλει να βγει έξω από το πλησιέστερο προς αυτόν σημείο και όχι από το κέντρο του γηπέδου. Αυτό αποσκοπεί στο να μην εκμεταλλεύονται τις αλλαγές για να κερδίσουν χρόνο ομάδες που κερδίζουν.

Αλλαγή προκύπτει και κατά τις εκτελέσεις πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας θα είναι υποχρεωμένος να έχει μόνο το ένα από τα δυο πόδια του πάνω στη γραμμή κατά τη στιγμή της εκτέλεσης.

Τέλος αποφάσισαν πως πλέον κατά τη διάρκεια του ελεύθερου ή ενός φάουλ μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα (ή όποιον άλλο) δε θα απαιτείται η μπάλα να βγει από την επανορθωτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X