ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος: Γιατί τριάδα ο Σιμόν;

Η δοκιμή ενόψει των επόμενων αγώνων

Η τακτική του Ραν Μπεν Σιμόν απέναντι στο Σαν Μαρίνο ήταν συγκεκριμένη και φάνηκε από το ξεκίνημα, αφού έβαλε δυο κλασσικά φορ, Πιέρος, Μυτίδης, και ένα δεκάρι πίσω τους, Παπουλής, με σαφή διάθεση να πιέσει από το ξεκίνημα.

Ξέροντας δε πως ο αντίπαλος θα κλεινόταν γύρω και μέσα στην περιοχή του, επέλεξε να έχε τα εξτρέμ του με ανάποδο πόδι, Εφραίμ, Γεωργίου, ώστε να απειλεί με σουτ από μακριά που θα διασπούσαν την άμυνα. Το πλάνο βγήκε αφού έκλεισε τον αντίπαλο, κέρδισε νωρίς πέναλτι και όλα τελείωσαν.

Στο 65’ ο προπονητής επέλεξε να κάνει μια δοκιμή με τριάδα στην άμυνα, βάζοντας Μερκή, Κούσουλο και Λαΐφη μαζί.

Πίσω από αυτή τη δοκιμή, κρύβεται ασφαλώς το επόμενο ματς με το Βέλγιο που είναι σαφώς πιο δύσκολο. Ο Μπεν Σιμόν φαίνεται να σκέφτεται να «ματσάρει» τον τρόπο που παίζουν οι Βέλγοι, με τον Μαρτίνες να επιλέγει το 3-4-3 για το ματς με τη Ρωσία στη δικιά τους πρεμιέρα. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παίζουν και οι Ρώσοι, ενώ τέτοιο σχηματικό επέλεξαν και οι Καζάκοι στη νίκη τους με 3-0 επί της Σκωτίας. Οι Σκωτσέζοι επέλεξαν το 4-3-3.

«Φοριέται» πολύ στον όμιλο η τριάδα πίσω και είναι κάτι που οφείλεις να αξιολογήσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Μπεν Σιμόν το έκανε για 25 λεπτά με το Σαν Μαρίνο και μένει να δούμε αν θα το επιλέξει και την Κυριακή.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X