ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κωνσταντινίδης: «Η βασική ευθύνη ήταν στον κόσμο»

Εξήγησε πως ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι έγκαιρα

Ο διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το ζήτημα που προέκυψε με την ταλαιπωρία του κόσμου στο ΓΣΠ πριν τον αγώνα Κύπρος-Βέλγιο, αλλά και όλα τα θέματα που αφορούν στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Coach Μάριος» με τους Μάριο Αβρααμίδη και Λούη Νικολάου:

Για το πρόβλημα που προέκυψε: «Ναι υπήρξε συνωστισμός. Γιατί πάρα πολύς κόσμος επέλεξε να βγάλει κάρτα εκείνο το βράδυ. Αυτό έγινε και στο παρελθόν και το έχουμε ξαναπεί πως όταν ανοίγουμε συνεργία δεν προσφέρονται για μαζική έκδοση καρτών. Είναι για να εκδώσουν κάποιοι που δεν μπορούσαν πριν. Δε νομίζω πως 7-8 μήνες μετά τη λειτουργία της κάρτας που είναι διαθέσιμοι στον ΚΟΑ, γήπεδα, διαδίκτυο, να έχουμε γύρω στα 1500 άτομα που ήρθαν να βγάλουν κάρτα στο γήπεδο και να προλάβουν να μπουν έγκαιρα. Φέρουν την ευθύνη οι ίδιοι οι οπαδοί που αποφάσισαν να βγάλουν κάρτα στο γήπεδο. Ίσως να μην υπολόγιζαν και εκείνοι πως θα είχε τόσους πολλούς».

Για τον αριθμό των συνεργείων: «Υπήρχε αρκετός αριθμός ναι. Συνήθως έχουμε τέσσερα συνεργεία. Επειδή όμως παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση, αποφασίσαμε να πάρουμε ακόμα τρία, εφτά στο σύνολο. Πήραμε τα συνεργία από ΑΕΚ, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα και τους ευχαριστούμε. Ήρθαν δυο ώρες πριν την έναρξη τα επιπλέον. Είχαμε και ένα συνεργείο από το πρωί εκεί στις 10 και έμεινε μέχρι τις 11 τη νύχτα».

Για το πρόβλημα στην έκδοση εισιτηρίων: «Κι αυτό είναι γεγονός. Από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και στα εκδοτήρια, αντιλαμβάνεστε πως η καθυστέρηση στα εκδοτήρια αυξήθηκε. Μεταφέρθηκε και εκεί η καθυστέρηση. Το θέμα της κάρτας νομίζω παίρνει διαστάσεις γιατί δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα εναντίον του θεσμού. Υπάρχει μια μόδα ο κόσμος να μη βγάζει κάρτα και είναι εύκολο γιατί υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν πάει ο κόσμος. Ο κόσμος έβγαλε κάρτες αλλά δεν πάει στο γήπεδο. Ο κόσμος δε βλέπει ως ψυχαγωγία το γήπεδο, να πάει με ανέσεις και να πάει σπίτι του χωρίς να ταλαιπωρηθεί».

Για το τι προσφέρουν τα γήπεδά μας: «Όλα εν κακά. Ακόμα και το δικό μας. Είναι 20 χρόνων το ΓΣΠ και έκανε 1400 παιχνίδια. Επίσης για πολύ καιρό δε μπορείς να κάνεις σοβαρά βελτιωτικά έργα στα γήπεδα. Επίσης ο κόσμος άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για αγώνες. Είτε με τις ομάδες τους στην Ευρώπη είτε με ξένες ομάδες που βιώνουν άλλη εμπειρία σε σχέση με το δικό μας εδώ. Συγκρίνουν και δεν τους ικανοποιεί».

Για το αν η κάρτα μείωσε την προσέλευση: «Δεν δέχομαι πως είναι ο κύριος λόγος η κάρτα και θεωρώ πως είναι χαμηλά. Είναι άλλα θέματα. Το θέμα με τα δελτία υγείας, το θέμα με την αύξηση των ομάδων δεν είναι ευχάριστα. Προκαλούν αμφιβολίες στον κόσμο».

Για το αν έπαιξε ρόλο η βία: «Ναι επηρέασε. Αρκετός κόσμος αποφάσισε να μην πηγαίνει με την ταλαιπωρία, τον κίνδυνο, τις διακοπές των αγώνων. Είναι και το κόστος όμως, παίζει ρόλο. Άμα χάσεις οπαδούς είναι πολύ δύσκολο να τους φέρεις πίσω. Ιδίως όταν δεν κάνεις τίποτα».

Για τους οργανωμένους και αν θα επιστρέψουν: «Οι οργανωμένοι είναι αναπόσπαστο μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να έρχονται στο γήπεδο. Είναι λυπηρό για το ποδόσφαιρο και για τους ίδιους. Θα γίνουν μερικές προσπάθειες για το θέμα του αρχείου, να περάσει στον έλεγχο των σωματείων. Ο Υπουργός έστειλε επιστολή πως το δέχεται αλλά να έχει πρόσβαση η αστυνομία και σε ένα κεντρικό αρχείο. Η Ομόνοια π.χ. θα εκδώσω κάρτες σε 6-7χιλ. οπαδούς. Θα μπορεί να τα εκμεταλλευτεί τα στοιχεία με την έγκρισή του κόσμου για να τους προσφέρει καλύτερη εμπειρία».

Για το θέμα με την Ομόνοια: «Δε θέλουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο σε αυτό. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν είναι τωρινό το θέμα. Οι σχέσεις και η συνεργασία με την Ομόνοια πάει πολλά χρόνια πίσω».

Για τον κόσμο μήνυμα: «Αν δεν καταλάβει ο κόσμος πως δεν προσφέρεται το γήπεδο για μαζική έκδοση καρτών, τότε θα ταλαιπωρείται».

Για το αν ο ΓΣΠ έχει διάθεση να αναβαθμίσει το γήπεδο: «Ο ΓΣΠ έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για τις αναβαθμίσεις και τις βελτιώσεις. Για αυτό διατηρείται στην κατηγορία 4 παρά τις αλλαγές που κάνει η UEFA. Τα έξοδα που κάνουμε είναι πολύ μεγάλα για να μένουμε κατηγορία 4. Αυτά τα δίνει ο ΓΣΠ. Προσφέρουμε ένα στάδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ομάδων με τα έξοδα του ΓΣΠ. Οι ομάδες πληρώνουν τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων. Είναι δικά τους έξοδα ουσιαστικά».

Για το αν είναι έτοιμοι για διάλογο με την Ομόνοια: «Δεν είναι θέμα διαλόγου. Είναι το θέμα τι μπορεί ο καθένας να κάνει. Φαντάζομαι πως σε κάποιο σημείο θα υπάρξει εξέλιξη».

Για το παράπονο Βέλγου δημοσιογράφου για το χόρτο: «Σκληρό και ξηρό δεν ήταν. Άλλο ήθελε να πει φαντάζομαι. Υπάρχει η τάση να ποτίζεται το γήπεδο πριν τον αγώνα. Αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται από τη γηπεδούχο ομάδα. Συζητείται το πρωί στη συνάντηση με την UEFA με τις ομάδες. Το αν θα ποτιστεί 10 λεπτά πριν την έναρξη και στο ημίχρονο. Η γηπεδούχος ομάδα είπε πως δεν επιθυμούσε να ποτιστεί και το θέμα έληξε».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X