ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα χρόνο πριν… ο Κούμας για Βάλεμ

Δώδεκα μήνες μετά ένα ακόμη πλάνο ολοκληρώθηκε

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Πριν από δώδεκα ακριβώς μήνες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας καλωσορίζοντας τον Βάλεμ στην εθνική ομάδα αφού πρώτα στάθηκε στην αξία του προπονητή, ζήτησε υπομονή απ’ όλους και κυρίως την στήριξη προς το νέο ομοσπονδιακό προπονητή για να μπορέσει έτσι να υλοποιηθεί το πλάνο που εκπόνησαν από κοινού με την ΚΟΠ και «να φτιάξουμε μια εθνική ομάδα με παρόν και μέλλον που να εκπροσωπεί την πατρίδα μας επάξια στο εξωτερικό και να μας κάνει υπερήφανους».

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας αφού επισήμανε την δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια(!!) θέλησε μέσα από τις δηλώσεις του να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

«Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε χρόνο στον προπονητή και στην ομάδα να εργαστούν μεθοδικά και προσεγμένα», δήλωσε ο κύριος Κούμας, η υπομονή του οποίου και των συνεργατών του εξαντλήθηκε δώδεκα μήνες μετά .

Τα λόγια τα μεγάλα που με στόμφο λένε καμιά φορά παράγοντες, προπονητές και παίκτες στην αρχή μιας συνεργασίας, αναγνωρίζουμε ότι είναι μέρος μιας επικοινωνιακής τακτικής, η οποία όμως φθείρεται είτε από τα αποτελέσματα, είτε από την πίεση του κόσμου.

Όσον αφορά όμως στην εθνική ομάδα της Κύπρου, τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια. Κανείς δεν ασκεί πίεση, παρά μια πολύ μικρή μερίδα οπαδών αφού η συντριπτική πλειοψηφία γύρισε την πλάτη στην ομάδα.

Και της γύρισε την πλάτη γιατί όλοι αυτοί που κινούν τα νήματα όλα αυτά τα χρόνια, την έχουν απαξιώσει είτε με τα μεγάλα λόγια τους που τα διαβάζεις και γελάς, είτε με τους ερασιτεχνισμούς που αφήνουν την ομάδα στάσιμη.

Με αυτά και με αυτά, έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο μόνοι τους να εξαγγείλουν πλάνα και στόχους και μόνοι τους ν’ ανατρέπουν σχέδια, διαψεύδοντας τον εαυτό τους.

Όσοι απλά δεν πιστεύετε διαβάστε μια ακόμη πρόταση του από τις εξαγγελίες του Γιώργου Κούμα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Βάλεμ, δώδεκα μήνες πριν.

«Ως ηγεσία της ΚΟΠ, θα στηρίξουμε το νέο προπονητή και τους συνεργάτες του και θα τους δώσουμε όλα τα εφόδια έτσι ώστε, μαζί με τους διεθνείς μας, να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Δώδεκα μήνες μετά… ο καθένας ας βγάλει στα συμπεράσματα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση