ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Όνειρό μας να παίξουμε σε τελική φάση»

Ο Ανδρέας Μακρής ήταν καλεσμένος στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Pressing». Ο διεθνής εξτρέμ μίλησε για την Εθνική αλλά και για την παρουσία του στην Γουόλσολ. Μεταξύ άλλων ο Μακρής αναφέρθηκε και στο όνειρο του να αγωνιστεί η Κύπρος σε τελική φάση ενός Euro ή ενός Μουντιάλ.

Δείτε όσα δήλωσε στον συνάδελφο Ανδρέα Βιολάρη:

Για το ότι ξεκίνησε την καριέρα του μικρός σε ηλικία:

«Αυτό είναι αλήθεια ήμουνα πολύ τυχερός που αγωνίστηκα σε μικρή ηλικία και είμαι ευγνώμων για αυτό. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και οι νεαροί να μεγαλώνουν μέσα στο γήπεδο και όχι να παίζουν εξ’ ανάγκης».

Για το ότι χρησιμοποιούν περισσότερους Κύπριους οι ομάδες:

«Όντως άρχισε και αλλάζει λίγο το πράγμα, πρώτο γιατί οι ομάδες αναγκάστηκαν να βάζουν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει οι ομάδες να συνεχίσουν να δίνουν ευκαιρίες γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο στην Κύπρο. Πρέπει να μπουν κάποιες βάσεις από πιο ψηλά για να βοηθήσουν τους Κύπριους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για την παρουσία πολλών νεαρών στην Εθνική:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχει τόσους πολλούς νεαρούς η εθνική ομάδα. Αυτό πιστώνεται στους προπονητές που δίνουν βάση στην νέα γενιά. Είναι καλό ότι έχουμε ένα βασικό κορμό που θα είναι και σε 10 χρόνια εκεί και έρχονται κι’ άλλοι νεαροί».

Για την παρουσία των παλιών στην Εθνική:

«Καταλαβαίνεις από πρώτο χέρι γιατί είσαι εδώ και ποιοι είναι οι στόχοι. Όποτε καλούνται στην Εθνική είναι παράδειγμα προς μίμηση. Μας γεμίζει με ευθύνες να κάνουμε όσα έκαναν και αυτοί».

Για τον αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία:

«Εννοείται ότι είναι μεγάλη πρόκληση ο αγώνας στην Πορτογαλία, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό, για εμάς δεν είναι φιλικό, έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και να δείξουμε που βρισκόμαστε. Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Για το 4-4 που έφερε παλιά η Εθνική με τους Πορτογάλους:

«Η αλήθεια δεν το συζητήσαμε, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί. Όταν ανακοινώθηκε ο αντίπαλος εγώ θυμήθηκα το παιχνίδι που ήμουν σπίτι και το έβλεπα. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια που έχει κάνει η Κύπρος».

Για το ότι δεν παίζει ο Ρονάλντο:

«Δυστυχώς που δεν παίζει ο Ρονάλντο, είναι πρότυπο αθλητή παγκοσμίου επιπέδου. Θα ήταν καλό να παίζαμε απέναντι σε ένα από τους κουρφαίους παίκτες στον κόσμο».

Για το αν παίζει ρόλο η κούραση και την όρεξη που έχουν οι παίκτες:

«Όσο να’ ναι παίζει ρόλο η κούραση γιατί οι ομάδες τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους. Εγώ έχει ένα μήνα που είμαι Κύπρο. Υπάρχει η κούραση, είναι διακοπές. Είμαστε ορεξάτοι γιατί παίζουμε για την Εθνική μας απέναντι στην Πορτογαλία και το Γιβραλτάρ για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Η εθνική ομάδα είναι μια οικογένεια και τώρα που έχουν φύγει κάποιοι στο εξωτερικό είναι ευκαιρία για κάποιους να πούμε και τα νέα μας».

Για το ότι είναι φαβορί απέναντι στο Γιβραλτάρ:

«Είναι λίγα τα παιχνίδια που είμαστε φαβορί, θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Όλα τα παιχνίδια ξεκινάνε με 0-0. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να πάρουμε την νίκη για να ανεβούμε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο, αυτές τις νίκες πρέπει να τις παίρνουμε».

Για την παρουσία της εθνικής στην τελική φάση μιας διοργάνωσης:

«Νομίζω είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή να δει την χώρα του να αγωνίζεται σε τέτοιες διοργανώσεις. Πρέπει να δούμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας αν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο για να πραγματοποιήσουμε κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ».

Για την παρουσία του στην Γουόλσολ:

«Τα πράγματα όταν είχαν φύγει έγιναν γρήγορα, είχα πάει σε μια ομάδα σε άλλη χώρα χωρίς προετοιμασία σωστή. Είχα δυσκολίες προσαρμογής στην αρχή, με τον χρόνο έμπαινα στο πετσί της ομάδας και είδα τις διαφορές με το Κυπριακό πρωτάθλημα. Ήταν ένας χρόνος προσαρμογής και περιμένω την νέα χρονιά για κάτι καινούργιο».

Για την παρουσία του στην Αγγλία:

«Τον κάθε ένα θα άλλαζε, φεύγεις από μια χώρα όπως είναι η Κύπρος και πας σε μια χώρα που δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ τον ήλιο. Πέρασα δύσκολα, δεν ήμουν καλά ψυχολογικά όμως με τον χρόνο συνήθεια. Στην Κύπρο έχουμε πολύ διαφορετική νοοτροπία από την Αγγλία. Ο κάθε ένας θα ήθελε τον χρόνο του. Οι δικαιολογίες τελειώνουν και περιμένω την νέα χρονιά για να δείξω τι μπορώ να κάνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση