ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλετε ξένους; Φέρτε και τέταρτο...

Η θέση των Κύπριων διαιτητών σε περίπτωση καθόδου ξένων

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε περίπτωση που αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα μας ένα απ’ τα θέματα που απασχολούν είναι η κάθοδος ξένων διαιτητών. Όπως προκύπτει το πιο πιθανό σενάριο είναι να έρθουν κάποιοι ξένοι διαιτητές, από πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί (Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο) και να μείνουν για κάποιο διάστημα στην Κύπρο για να σφυρίξουν κάποιους αγώνες (δες εδώ). Αυτό όμως έχει προκαλέσει την αντίδραση του συνδέσμου Κυπρίων διαιτητών.

Οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως στη φετινή χρόνια έγιναν λάθη και γι’ αυτό έδειξαν καλή θέληση στο να έρθουν ξένοι διαιτητές μεσούσης της σεζόν. Θεωρούν όμως πως τη δεδομένη στιγμή σε πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν πρέπει να υπάρξει κάθοδος ξένων, και πόσο μάλλον απ’ τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στα οικονομικά όλων των σωματείων.

Η αντίδραση τους αναμένεται έντονη και ήδη αυτό που προκύπτει σύμφωνα και με πληροφορίες που μεταδόθηκαν απ' τον ΣΠΟΡ FM 95.0 είναι πως στους αγώνες που θα διαιτητεύουν ξένοι, δεν θα δεχθούν να υπάρχει Κύπριος 4ος διαιτητής. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως η ΚΟΠ θα πρέπει να φέρει μεγαλύτερο αριθμό ξένων διαιτητών ώστε να κάποιοι εξ αυτών να εκτελούν χρέη 4ου διαιτητή σε αγώνες και αυτόματα το κόστος καθόδου ξένων διαιτητών στο νησί θα αυξηθεί. 

Μάλιστα σε περίπτωση το κεφάλαιο ξένοι διαιτητές υπάρξει και με τη νέα σεζόν οι αντιδράσεις τους θα είναι πολύ πιο έντονες και σε όλα τα επίπεδα.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X