ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι διαιτητές θέλουν στήριξη, όχι απαξίωση»

Η θέση τους για την έλευση ξένων του χρόνου είναι αρνητική

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε πότε ξεκινά η νέα σεζόν αλλά η πρώτη φωνή περί ξένων διαιτητών ακούστηκε από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου (δες ΕΔΩ).

Όχι πως τα είπε πρώτη φορά, αλλά ζήτησε όπως οι ξένοι ρεφ έρθουν από το ξεκίνημα της νέας περιόδου με το επιχείρημα πως δε βγαίνουν τα νούμερα με τους Κύπριους διαιτητές ώστε να διεκπεραιώσουν το πρωτάθλημα.

Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Γιώργο Πάπουτσο για να μας μεταφέρει τη θέση του πάνω στο θέμα και δεν εκπλαγήκαμε που μας ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετοι σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιο το σύνδεσμο, πρέπει να υπάρξει προσπάθεια για να αναδειχθούν νέοι διαιτητές και να μην καταλήγουμε πάντα στην εύκολη λύση να φέρνουμε ξένους. Παραδέχθηκαν πως έγιναν λάθη και για αυτό άλλωστε αποδέχθηκαν την πρόταση της ΚΟΠ να φέρει ξένους στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αξιολόγηση του τρόπου που η ίδια η ομοσπονδία και το αρμόδιο τμήμα της επιμορφώνουν και ετοιμάζουν διαιτητές. «Πρέπει να σταματήσουν φαινόμενα διαιτητές να ανεβαίνουν κατηγορίες χωρίς να έχουν την απαραίτητη πείρα για να ανταπεξέλθουν», μας λέχθηκε χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν, το θέμα τέθηκε από μια ομάδα και δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την ΚΟΠ. Αν υπάρξει, θα πρέπει να αναμένουμε την αντίδραση των διαιτητών μας γιατί θεωρούν πως έχουν στοχοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά στην απουσία του ΣΔΚ από την κρίσιμη συνεδρία του Δ.Σ. ΚΟΠ, δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπός του, θεώρησαν πως δεν ήταν σωστό αφού δεν είχαν ορίσει εξ αρχής εκπρόσωπο να το κάνουν παραμονές τόσο κρίσιμων αποφάσεων.

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X