ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
17° Λευκωσία,
27 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Κλίμα υπέρ του Τράττου

Την άλλη εβδομάδα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Ο ΣΔΚ και η ΑΕΛ ζητούν απομάκρυνση του από την Επιτροπή Διαιτησίας

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Κενή μένει η θέση του υπεύθυνου στην Επιτροπή Διαιτησίας για τους ορισμούς των διαιτητών Γ' Κατηγορίας, Επίλεκτης ΣΤΟΚ και Πρωταθλήματος Ένταξης.

Πέρσι τη θέση κατείχε ο Λεόντιος Τράττος ωστόσο, φέτος, αρχές Αυγούστου, η ΑΕΛ με επιστολή της στην ΚΟΠ ζήτησε όπως απομακρυνθεί από τη θέση του με το επιχείρημα ότι προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια κινώντας αγωγή κατά του προέδρου της, Ανδρέα Σοφοκλέους.

Τη θέση στην Επιτροπή Διαιτησίας εισηγείται ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, όμως εξέπνευσε η προθεσμία που έπρεπε να το πράξει, με αποτέλεσμα η ευθύνη πλέον να πέφτει στους «ώμους» της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ μέχρι στιγμής λόγω διαφόρων κωλυμάτων δεν προχώρησαν στην πλήρωση της θέσης, είτε ορίζοντας ξανά τον Λεόντιο Τράττο, είτε κάποιον άλλο στη θέση του. Το θέμα αναμένεται να κλείσει στην επόμενη συνεδρία η οποία είναι ορισμένη την ερχόμενη εβδομάδα λόγω απουσίας του προέδρου Γιώργου Κούμα στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ στην τελευταία του συνεδρία το δ.σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την απομάκρυνση του Λεόντιου Τράττου. Η συνεδρία του όμως ήταν εκτός χρονικών ορίων επομένως η απόφαση του δε θα μετρήσει ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει στην Ομοσπονδία φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν με τον επαναπροσδιορισμό του Λεόντιο Τράττου παρά την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΑΕΛ Ανδρέα Σοφοκλέους. Ο λόγος όπως είναι πως η θέση του στην Επιτροπή Διαιτησίας στην παρούσα φάση δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας αλλά και διότι επειδή θέλουν να αποφύγουν να δημιουργηθεί προηγούμενο και κάθε φορά που αντιδρά για οποιοδήποτε μέλος της Ε.Δ. να προχωρούν σε αντικατάσταση του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ αντιδρά για το συγκεκριμένο πρώην διαιτητή και νυν παρατηρητή αφού και στο παρελθόν οι δύο πλευρές έφτασαν μέχρι τα Πολιτικά Δικαστήρια με το Λεόντιο Τράττο να συνεχίζει κανονικά να ορίζεται ως διαιτητής.

Μέχρι στιγμής το κλίμα στα ενδότερα της ομοσπονδίας είναι υπέρ της παραμονής του Λεόντιο Τράττου στη θέση του, για τους ορισμούς των διαιτητών Γ' Κατηγορίας, Επίλεκτης ΣΤΟΚ και Πρωταθλήματος Ένταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση