ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολυμπιακός: «Μια μάνα Κυπριώτισσα, ΗΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ»

Το μήνυμα της Λευκωσιάτικης ομάδας για την 1η Απριλίου 1955

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας στέλλει το δικό του μήνυμα για την ιστρορική 1η Απριλίου 1955.

Αναλυτικά:

«Εδώ γίνονται ήρωες τα αμούστακα παιδιά, μια μάνα Κυπριώτισσα ΗΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ…

64 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνο το “ρομαντικό” βράδυ της 1ης Απριλίου που κάποιοι πήραν ανηφοριές, πήραν μονοπάτια και έψαξαν να βρουν τα σκαλοπάτια που παν στην λευτεριά. Αμούστακα παλληκάρια που ήταν ερωτευμένα με μία ιδέα, ερωτευμένα με την Ελλάδα, όπου η ζωή ήταν περιττή μέσα στην σκλαβιά και την καταπίεση του δυνάστη. Γι’ αυτούς δεν είχε αξία το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Γι’ αυτούς αξία είχε η πατρίδα, η τιμή και η οικογένεια τους.

Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα που γεμίζει περηφάνια τον απανταχού Ελληνισμό, μια μέρα που στην θύμηση της μας διαπερνά ρίγος συγκίνησης. Σαν σήμερα ξεκίνησε στην Κύπρο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Κυπριακού λαού και ο ένοπλος Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α εναντίον των Άγγλων κατακτητών, με στόχο την πολυπόθητη Ένωση της νήσου μας με την γλυκιά Μάνα Ελλάδα. Μία εξέγερση πού δίκαια χαρακτηρίστηκε σαν ένα από τα πιο επιτυχημένα αντάρτικα όλων των εποχών και διδάσκεται ως πρότυπο ανταρτικού σε πολλές στρατιωτικές σχολές του κόσμου.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που ιδρύθηκε για να πρωτοστατήσει στους αγώνες του έθνους δεν θα μπορούσε να λείπει από την πιο μεγάλη πράξη ανδρείας της σύγχρονης ιστορίας του έθνους μας.

Φάρος μας ο καμένος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΖΉΤΩ Η 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΖΉΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X