ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μακάρειο, Κύπριοι και εμπάργκο

Αναλυτικά και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Σεραφείμ στην εκπομπή pressing στον «ΣΠΟΡ FM 95,0» και τον Ανδρέα Βιολάρη. Αναφέρθηκε στο εμπάργκο, τον Χρύση Μιχαήλ, το μπάτζετ και το γηπεδικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χρονιά που τελειώνει: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά και η φετινή. Αναλάβαμε τον Νοέμβριο του 16’, βάλαμε σαν στόχο την επιβίωση και αν μπορούσαμε να χτυπήσουμε την άνοδο, θα το πράτταμε. Το Γενάρη είδαμε πως μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο αλλά κάναμε κινήσεις και για το μέλλον. Πήραμε δυο δικά μας παιδιά για να τα έχουμε και του χρόνου. Να μη χρειαστεί να ξηλώσουμε την ομάδα αν δεν ανεβαίναμε».

Για τον τρόπο που ήρθε η άνοδος: «Πέρσι άμα χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο λεπτό, όλοι μας είχαν σίγουρους, οι μόνοι που είχαν φόβο ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Μας άφησε κατάλοιπα η περσινή τραυματική σεζόν. Το χαρήκαμε με τη ψυχή μας όλοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές. Περιμένουμε την απόφαση της FIFA για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Μετά το εμπάργκο έχουμε δεμένα τα χέρια. Περιμένουμε να μας ενημερώσει η FIFA για την άρση του εμπάργκο και να προχωρήσουμε».

Για το εμπάργκο: «Δεν ξέρω αν είναι τυπικό το θέμα, ξέρω πως στείλαμε τα πάντα εμπρόθεσμα. Αν δεν αρθεί θα το θεωρήσω εκδικητικό. Κάναμε σε όλες τις νομότυπες διαδικασίες εμπρόθεσμα. Τα στείλαμε στη FIFA και περιμένουμε να τα αποδεχθεί».

Για το πρόβλημα σε περίπτωση μη άρσης: «Αν δεν αρθεί το εμπάργκο, εγείρεται μεγάλο πρόβλημα. Απαγορεύεται η εγγραφή παικτών σε όλες τις ηλικίες. Δε θα μπορούμε να γράψουμε νέα μωρά στις ακαδημίες αλλά και να ενισχύσουμε την ομάδα. Είναι εφιαλτικό σενάριο. Στείλαμε και στην ΚΟΠ τα έγγραφα και θα επισκεφτώ τα γραφεία για να ενημερωθώ για το θέμα. Υπήρχε μια περίπτωση με τον Εθνικό, αλλά έγιναν κάποια πράγματα εκπρόθεσμα εκεί. Δεν ξέρω ακριβώς εκείνη την υπόθεση αλλά του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη και περιμένω την άρση του εμπάργκο».

Για το Χρύση: «Η επιλογή του Χρύση Μιχαήλ πρόπερσι τον Αύγουστο ήταν επιτυχημένη από πλευράς Δ.Σ. Κανένας σώφρων άνθρωπος δε θα τη διέκοπτε. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και προγραμματίζει ταξίδι να δει παίκτες για να είμαστε έτοιμοι αν αρθεί το εμπάργκο. Θα φτιάξουμε συνετό προϋπολογισμό για να είναι βιώσιμο το χρέος του σωματείου. Δεν είναι μαγκιά να το αυξάνουμε το χρέος αλλά να μπορέσουμε να ξοφλήσουμε μια ώρα αρχύτερα».

Για τα έσοδα: «Περίπου 600-700 χιλιάδες περιμένω. Από τηλεοπτικά, χορηγίες και τα υπόλοιπα. Μέρος θα πάει στα παλιά χρέη και το υπόλοιπο θέλουμε να είναι ισοσκελισμένο. Είναι θετικό που το πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς και έχουμε χρόνο να κάνουμε σωστές κινήσεις, μετρημένες. Στόχος μας είναι να έχουμε Κύπριους. Ούτε ένα στο εκατομμύριο να γεμίσουμε ξένους. Θα έχουμε 6-7 ξένους παίκτες. Σεβόμαστε τους Κύπριους παίκτες και θα πορευτούμε με αυτούς. Είμαστε ομάδα που τροφοδοτούμε παίκτες άλλες ομάδες όπως ο Παναγή, ο Πιέρος, ο Χριστοδούλου. Προωθήσαμε παίκτες στην πρώτη ομάδα όπως τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Αν δεν αρθεί το εμπάργκο δε θα φύγει κανένας. Δε θα μπορούμε να γράψουμε παίκτη. Τα χέρια μας είναι δεμένα. Θα μας κάνει εισηγήσεις ο προπονητής και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο Θεός είναι μεγάλος».

Για πιθανή ενίσχυση της διοίκησης: «Πιο μοναχική από αυτό που είχαμε στη δεύτερη κατηγορία δεν μπορεί να υπάρξει. Από τον κόσμο δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Θα είχε περίπου 3000 προχθές στο παιχνίδι. Αν εξαιρέσεις τις μεγάλες ομάδες, θα έλεγα πως 8-9 ομάδες δεν έχουν τον κόσμο που έχει ο Ολυμπιακός. Η αίγλη της πρώτης κατηγορίας είναι διαφορετική. Περιμένουμε τους επιφανείς του Ολυμπιακού να έρθουν κοντά, Βρίσκεις και πιο εύκολα σπόνσορες. Περιμένουμε περισσότερα έσοδα».

Για τον Τορναρίτη και άλλους παράγοντες: «Ο κ. Τορναρίτης είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες του καφενέ. Υπάρχει Δ.Σ. συνέλευση και το πλάνο μας εγκρίθηκε από εκεί. Όποιος θέλει να έρθει νοουμένου πως θα μπουν τα λεφτά προκαταβολικά. Αυτό που πάθαμε πέρσι δε θα γίνει φέτος. Μας υποσχέθηκαν 600χιλ. και άφησαν χρέος 150χιλ. Όσο είμαι εγώ εκεί δε θα ξανασυμβούν όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός τραβά όσα τραβά γιατί έδιναν υποσχέσεις κάποιοι για λεφτά που δεν έβαζαν με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματικοί οι προϋπολογισμοί».

Για το μπάτζετ: «Δε λύθηκαν τα προβλήματα με μια άνοδο. Πρέπει να γίνονται διακανονισμοί. Δε θα ξοφληθούν όλοι με τα έσοδα μιας χρονιάς. Πρέπει να γίνει ένα πλάνο συνετό για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Αν δεν είχαμε τα παλιά χρέη, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν μπορούσα να κάνω 65χιλ. pay roll θα είχα πιο δυνατή ομάδα αλλά δεν μπορώ και δε θα το κάνω. Μπορούμε να κάνουμε 30. Μαγκιά δεν είναι να αυξάνεις το χρέος ή να το μειώνεις».

Για το γηπεδικό: «Μακάρειο. Είναι οικονομικά ασύμφορο το ΓΣΠ για μας. Θέλουμε μειωμένα έξοδα. Όχι όμως μόνο τα λεφτά, γιατί μας βολεύει και με τα βοηθητικά εκεί. Θα είναι αρχοντοχωριατισμός να πάμε εκεί φέτος. Μακάρι να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να πάμε σε πιο πολυτελή στάδια».

Για το πότε θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει καλύτερη ομάδα: «Δεν εθελοτυφλούμε. Δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τις μεγάλες ομάδες. Εδώ οι άλλες δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον ΑΠΟΕΛ. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μείνει, να είσαστε σίγουροι πως το 2018-19 θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Στοχεύουμε σε αυτό, αν δεν τα καταφέρουμε την επόμενη φορά που θα ανέβουμε θα είμαστε δυνατοί. Με την μείωση του χρέους, τα έσοδα του Ολυμπιακού αν μείνουμε κατηγορία τα έσοδα αυξάνονται στο 1εκ. Αυξάνεται το τηλεοπτικό πακέτο, θα είναι μειωμένο το χρέος και θα μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό προϋπολογισμό για μια πιο δυνατή ομάδα».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση