ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεοφυτίδης: «Να σταματήσει ο βιασμός του ποδοσφαίρου»

Ανέφερε πως έγιναν πέραν των 20 καταγγελιών στο Red Button

Για τη θέση του ΠΑΣΠ μετά τις συλλήψεις των Ανδρέα Κωνσταντίνου και Δημήτρη Μασιά και τον τρόπο λειτουργίας του Red Button μίλησε στην εκπομπή «Pressing» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, που τόνισε ότι έχουν γίνει πέραν των 20 καταγγελιών μέσω του συστήματος.

Αναλυτικά:

Για τις συλλήψεις που έγιναν: «Δεν γνωρίζουμε αν τα παιδιά αυτά είναι ένοχοι ή όχι. Εμείς μένουμε στο ότι προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φέρουμε το λογισμικό που έλυνε τη γλώσσα των μελών μας. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες γιατί δεν ένιωθαν ασφάλεια για την ανωνυμία τους. Αυτό δεν υφίσταται και λειτούργησε ως ένα βαθμό. Το Red Button είναι ασπίδα προστασίας στα μέλη μας και όπλο που μπορεί να τροφοδοτήσει τις αρχές με ακριβείς πληροφορίες».

Για τις λεπτομέρειες που βγήκαν προς τα έξω για τους παίκτες που προχώρησαν σε καταγγελία: «Θέλαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για να καθοδηγήσουμε τις αρχές στα κατάλληλα άτομα. Υιοθέτηση της οποιασδήποτε μαρτυρίας είναι υπόθεση των αρχών. Εμάς η δουλειά μας φτάνει μέχρι το σημείο της ενημέρωσης. Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν επώνυμες ή ανώνυμες οι καταγγελίες. Υπάρχουν πέραν των 20 καταγγελιών. Οι πληροφορίες είναι πολύτιμες».

Για το ποιοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του Red Button: «Μόνο οι αρχές».

Για το αν οι καταγγελίες στο Red Button αφορούσαν την υπόθεση του αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα: «Τα μηνύματα ερχόντουσαν από την Τετάρτη. Αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του κ. Ανδρέου, υπήρχαν πληροφορίες που διασταυρώθηκαν».

Για τη συνέχεια της λειτουργίας του Red Button: «Τις δηλώσεις που κάνει ο κάθε παράγοντας είναι δουλειά των αρχών να τις ελέγχουν. Εμείς δεν κατηγορήσαμε κανένα. Έχουμε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι εμπλέκονται ποδοσφαιριστές, διαιτητές, παράγοντες, μάνατζερ, διαιτητές. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει εμπλοκή, δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό. Αν αποδειχτεί ότι ένας αγώνες είναι χειραγωγημένος και δεν ενημέρωσαν οι ποδοσφαιριστές είναι συνένοχοι».

Για την εμπλοκή ποδοσφαιριστών: «Δεν το αρνηθήκαμε ποτέ. Βάσει ερευνών δεν είναι πρώτοι οι ποδοσφαιριστές. Ήρθε κόκκινος φάκελος σε παιχνίδι στο οποίο υπαιτιότητα είχαν τρίτοι, το Πάφος-Αγία Νάπα».

Για το πού θα οδηγήσουν: «Πιστεύω ότι είναι η αρχή. Ζητούμε βοήθεια από διαιτητές και προπονητές. Πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να μιλούν κι αυτοί. Όλοι ξέρουν. Πρέπει να σταματήσει ο βιασμός του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν μπορείς να βλέπεις βιασμό και να μη μιλάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X