ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσολάκης: «Αναστολή λειτουργίας κερκίδων - Αποταθήκαμε ακόμη και στον ΠτΔ»

Σοβαρό πρόβλημα με το Τσίρειο Στάδιο

24sports team

info@24sports.com.cy

Πρόβλημα προκύπτει με το Τσίρειο στάδιο, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια στο γήπεδο, ενημέρωσε πως θα ακυρώσει τη συμφωνία με τον ΓΣΟ, λόγω των προβλημάτων στατικότητας που έχει το γήπεδο.

Απ’ την πλευρά τους οι ιθύνοντες του ΓΣΟ τονίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο γήπεδο καταγγέλλοντας ότι λειτουργοί του ΚΟΑ «σαμποτάρουν» το γήπεδο, για να μην γίνουν τα έργα που απαιτούνται (δες εδώ). Το κλείσιμο θα αφορά στις κερκίδες και δεν θα διεξάγονται αγώνες εν τη παρουσία θεατών αν δεν επιλυθεί το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΓΣΟ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου και το 24sports σας μεταφέρει όλα όσα θα ειπωθούν:

Ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, αφότου ανέφερε πως είναι πολύ σοβαρό το θέμα που προέκυψε ξαφνικά λέγοντας: «Είναι με μεγάλη μας λύπη που αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην αναστολή λειτουργίας του Τσιρείου Σταδίου. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα που προέκυψε. Λήγει κανονικά τον Ιούνιο του 2022. Δυστυχώς η Παγκυπριακή Ασφαλιστική έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν μπορεί να παρέχει ασφάλεια σχετικά με τη στατικότητα των κερκίδων και έκανε λόγο για στατική ανεπάρκεια».

Ακολούθως επανέλαβε αυτό που είπε το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 95.0. Ότι δηλαδή η Παγκυπριακή Ασφαλιστική έχει ενημερώσει πως έχει τερματίσει το ασφαλιστήριο έγγραφο το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022. «Από το 2008, έχουμε την άδεια και δεν υπήρχε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Μια τόσο μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία να αποφασίζει με βάση κάποια δημοσίευση που έγινε τον Αύγουστο (σ.σ. ρεπορτάζ εφημερίδας) και ήρθε τον Δεκέμβριο να διακόψει το συμβόλαιο. Ο ΓΣΟ επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα του δικαιώματα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Έπειτα υπογράμμισε πως ο ΓΣΟ αποτάθηκε σε 5-6 ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες δεν απάντησαν, είτε το έκαναν με άρνηση. «Μετά την απόφαση της Παγκυπριακής αποταθήκαμε σε 5-6 εταιρείες οι οποίες είτε δεν απάντησαν είτε απάντησαν αρνητικά. Κανένα αίτημα για αποζημιώσεις δεν έχει σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποφασίσαμε ομόφωνο να αναστείλουμε όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο Τσίρειο».

Ακολούθως, αποκάλυψε ότι «αποταθήκαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα και δεν μας απάντησε» και ισχυρίστηκε ότι πιστεύει ότι κάποιοι τρίτοι πίεσαν την Παγκυπριακή Ασφαλιστική να ακυρώσει την ασφάλεια. «Ζητήσαμε από την Παγκυπριακή να μας πει τους λόγους της ακύρωσης του συμβολαίου. Γίνεται σαμποτάζ εναντίον του ΓΣΟ και του Τσιρείου ώστε να μην γίνει η αναβάθμιση του σταδίου», πρόσθεσε.

Επανέλαβε επίσης ότι ο προσεχής αγώνας για τη 13η αγωνιστική μεταξύ του Άρη και του Απόλλωνα, μπορεί να διεξαχθεί μόνο χωρίς την παρουσία φιλάθλων και πρόσθεσε: «Είναι άνισος ανταγωνισμός εναντίον των ομάδων. Αποταθήκαμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή που κοινοποιήσαμε στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ και στα τρία σωματεία. Δεν μας απάντησε ακόμα ο πρόεδρος».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως το 2019, ο ΠτΔ αποκάλυψε πως η αναβάθμιση του Τσιρείου εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων που θα γίνουν, μαζί με το αστεροσκοπείο του Τροόδους: «Από το 2014 έχει εγκριθεί η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου. Μάλιστα το 2019 ο ΠτΔ δήλωσε πως ό,τι και να συμβαίνει, δύο έργα που θα γίνουν είναι το αστεροσκοπείο Τροόδους και η αναβάθμιση του Τσιρείου».

Για τον λόγο που ενημέρωσε για την αναστολή των κερκίδων του Τσιρείου τελευταία στιγμή, ο κ. Τσολάκης απάντησε ως εξής: «Περιμέναμε ότι η ασφαλιστική θα ανακαλούσε την απόφαση της. Δεν μας έστειλε επιστολή αλλού την έστειλε. Μας έστειλε μέιλ 13 μέρες πριν. Πιστεύω ότι πίεσαν την Παγκυπριακή να μας ακυρώσει την ασφάλεια».

Είπε επίσης ότι προτάθηκε στον ΓΣΟ να χαλάσει μία από τις δύο κερκίδες του σταδίου και απάντησε ότι είναι αδύνατο να συμβεί αυτό, λόγω των πολλών εγκαταστάσεων κάτω από τις εξέδρες: «Για εμάς είναι αμάρτημα να χαλάσει η μία κερκίδα από τις δύο. Ξέρετε πόσες και τι εγκαταστάσεις υπάρχουν κάτω από τις κερκίδες; Είναι η ιστορία της Λεμεσού. Δεν μπορούμε σε μια νύχτα να αλλάξει η μία κερκίδα. Να μας πουν που θα πάνε οι εγκαταστάσεις που είναι κάτω από κάθε κερκίδα. Μας είπαν ότι γίνεται σεβαστή η απόφαση του Δ.Σ. του ΓΣΟ. Στη συνέχεια είχαμε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΚΟΑ μας υποσχόταν πως θα γίνει συνάντηση ΚΟΑ με ΓΣΟ και να πάμε με πρόταση στον πρόεδρο».

Για τα έργα αναβάθμισης του γηπέδου: «Αυτός που πήρε την πρόσφορα, έχει διαφορά 600.000 ευρώ σε σχέση με την επιμέτρηση του ΚΟΑ. Το έργο αναβάθμισης ήταν για 3.3 εκατομμύρια και ο μοναδικός που υπέβαλε προσφορά ήθελε 3.9 εκατομμύρια».

Συνεχίζοντας είπε πως μία πρόταση που είχε από την CNP Ασφαλιστική ο ΓΣΟ, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή καθότι δεν καλύπτει την ασφάλεια των φιλάθλων. Σε ερώτηση γιατί δεν άρχισε η αναβάθμιση του γηπέδου απάντησε: «Μετά από συνομιλίες που έγιναν, η διαφορά έπεσε στις 400.000 ευρώ».

Όσον αφορά στα παιχνίδια ΑΕΛ - Ομόνοια και Άρης - Ολυμπιακός τα οποία διεξήχθησαν, ρωτήθηκε αν έγινε αυτό χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και απάντησε: «Μας έδωσε ένα μήνα παράταση. Κατά τη νομική μας άποψη ολοκληρωνόταν 11 του μήνα, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο, η ασφαλιστική μας κάλυψη».

Ο κ. Τσολάκης στη συνέχεια τόνισε εκ νέου ότι «πήραμε επιστολή από την Αστυνομία στις 21 Νοεμβρίου και ζητούσαν σε τρεις μέρες να διορθωθούν 13 κάμερες του κλειστού κυκλώματος και εμείς τρέχαμε από την ίδια στιγμή», προσθέτοντας ότι «τα τρία σωματεία έστειλαν κοινή επιστολή για το θέμα και επιφυλάσσονται των νόμιμων δικαιωμάτων τους».

Για να αποκαλύψει μετέπειτα ότι γίνεται μία προσπάθεια για να επιλυθεί το ζήτημα: «Σήμερα το πρωί δέχτηκα τηλεφώνημα από το Προεδρικό. Γίνεται μία προσπάθεια με τον ΚΟΑ για επίλυση του θέματος».

Ο μηχανικός του ΓΣΟ, Θέμος Δημητρίου ο οποίος ήταν παρών ανέφερε από την πλευρά του: «Το όλο θέμα άρχισε ο μηχανικός του ΚΟΑ, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ο οποίος δεν έχει εξουσία να κάνει μελέτη και να δημοσιευτεί. Έστειλα τεκμηριωμένη επιστολή στην Αρχή Αδειοδότησης και την δέχτηκαν. Επίσης, μπήκαν σεισμογράφοι στις κερκίδες και δεν έχουν παρατηρήσει κάτι το ανησυχητικό».

Επίσης λέχθηκε ότι το Τσίρειο στάδιο δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση με κατάρρευση και ότι από το παρελθόν προκαλεί αίσθημα δυσφορίας το κούνημα των κερκίδων στον κόσμο και εδώ και χρόνια έγιναν πολλά βελτιωτικά έργα.

«Νομίζω όλοι σαν Λεμεσιανοί ακούσαμε τους τελευταίους βουλευτές για πέντε γήπεδα στη Λάρνακα με απόσταση μεταξύ τους μερικών χιλιομέτρων να μας λένε να πιάσουν τα λεφτά από το Τσίρειο για να κάνουν τα προσφυγικά σωματεία βελτιώσεις 12.000.000 ευρώ. Δεν λέω να μην γίνουν βελτιωτικά έργα, αλλά όχι να φτάνουμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο κ. Τσολάκης.

Ο κ. Δημητρίου στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Λάρνακα έχει πέντε γήπεδα, η Λεμεσός έχει ένα και από τον καιρό που ήμουν μικρός λένε ότι το στάδιο θα πέσει. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για 12.000.000 ευρώ να πάνε σε αυτά τα γήπεδα (της Λάρνακας). Όταν ήρθαν από Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Αθλητισμού (με αφορμή το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι), ειδικοί όπως και ανθρώποι της ΟΥΕΦΑ, μας είπαν ότι ο προσανατολισμός του σταδίου, όπως είναι κτισμένο δηλαδή, είναι ιδανικός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από έντονα καιρικά φαινόμενα όταν γίνονται αγώνες. Κυρίως για τον στίβο δεν πρόκειται να υπάρχει πρόβλημα όταν φυσάει πολύ και ούτε πρόκειται να υπάρξει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Τι άλλο πρέπει να πω; Για το νέο στάδιο της Λεμεσού, δείτε από που ξεκίνησε και με πιο ποσό τελειώνει. Ψάξτε το. Εδώ στην περίπτωση του Τσιρείου ποιο είναι το πρόβλημα;». 

«Θέλουμε όλοι το καλό της Λεμεσού», ήταν η καταληκτική αναφορά του κ. Τσολάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X