ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Παλτά»… για χάρη των μετεγγραφών!

Όποιος θεωρεί πως ο Ιανουάριος είναι σωτήρας, πλανάται…

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Νάτος κι ο Ιανουάριος λοιπόν! Ο πρώτος μήνας του 2021 και κάθε έτους και αυτός τον οποίο περιμένουν πως και πώς οι ομάδες για να ενισχυθούν ή «ενισχυθούν» και οι ατζέντηδες για να προωθήσουν λίγη ακόμη από την πραμάτεια τους για να ενδυναμωθεί και αυτονών η τσέπη!

Ο μήνας, ο οποίος… αν ήταν άνθρωπος που ασχολείτο με τον ποδόσφαιρο, όποτε άκουγε τη φράση «δεν θα κάνουμε μετεγγραφές για χάρη τον μετεγγραφών», θα του ‘ρχόταν να… ξεράσει. Για τόσο κλισέ και ενίοτε κουραστική ατάκα μιλάμε, την οποία έχουν έτοιμη κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα χείλη τους οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες και εκπρόσωποι Τύπου, όταν πρόκειται να καλύψουν λίγο από τον ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό χρόνο προβολής τους και να σπαταληθεί και λίγο μελάνι για τα ρεπορτάζ του γραπτού λόγου.

Όποιος θεωρεί πως ο Ιανουάριος είναι σωτήρας για τις ομάδες στον πληρέστερο βαθμό της έννοιας της λέξης «σωτηρία», πλανάται… Διότι από τότε που έγινε μέρος της ποδοσφαιρικής ζωής η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος (και) στην Κύπρο, ήλθαν παίκτες που βοήθησαν, μεν, την ομάδα η οποία τους απέκτησε έως ένα σημείο, αλλά αφίχθησαν στο νησί μας και αμέτρητα «παλτά» τα οποία επιβεβαίωσαν πως όντως έγιναν… μετεγγραφές για χάρη των μετεγγραφών.

Ήλθαν και παίκτες από απραξία και με φουσκωμένη κοιλίτσα, άρα ήθελαν πολύ χρόνο να βρεθούν στην κατάλληλη αγωνιστική-φυσική κατάσταση, άλλοι οι οποίοι ήταν νεαροί και ήλθαν για σκοπούς… βάθους στο ρόστερ και στον πάγκο και είτε δεν έπαιξαν ούτε λεπτό, είτε πήραν λιγοστές ευκαιρίες σε αδιάφορα παιχνίδια. Και επίσης, ήλθαν και δανεικοί οι οποίοι επειδή γνώριζαν πως δεν θα μείνουν στην ομάδα και με τη νέα σεζόν, αδιαφορούσαν ή αν πρόσφεραν, το έκαναν επειδή γνώριζαν πως θα ήταν αδύνατο οικονομικά να μείνουν στην ομάδα που τους δανείστηκε. Έτσι άρπαζαν την ευκαιρία για να επιστρέψουν και να μείνουν εκεί όπου ανήκουν και ήξεραν πως η κυπριακή παρουσία τους θα έμοιαζε σαν κάποιου είδους διαβατήριο για αυτούς ώστε να πάνε σε σύλλογο υψηλότερου επιπέδου, με καλύτερες απολαβές.

Λόγω κορωνοϊού, φέτος δεν ακούστηκε μέχρι στιγμής και πολύ η ατάκα για την οποία έχουμε προαναφερθεί και δικαιολογημένα, αφού όσοι χειρίζονται τα μετεγγραφικά ζητήματα κάθε ομάδας μοιάζουν κάπως… κουμπωμένοι στις δηλώσεις και στις επιλογές τους και αυτό είναι δικαιολογημένο άλλωστε. Ούτε οι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι επειδή έρχονται παίκτες τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής θα αποδώσουν. Σε κάθε αγωνιστικό χώρο και κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικά και καλό είναι οι προσδοκίες να μην είναι ψηλές.

Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσους παίκτες θα αποκτήσει κάθε ομάδα, εάν θα εξαντλήσουν όλες τον επιτρεπτό αριθμό και πόσοι ή ποιοι από όλους αυτούς θα προσφέρουν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Ανόρθωση: Καβάλα στ’ άλογο

Ανόρθωση: Καβάλα στ’ άλογο

Δικαιωμένος και απόλυτα πετυχημένος θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Πουλλαϊδη για το νέο συμβόλαιο
Ονησίφορος Σταύρου
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ