ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
16° Λευκωσία,
05 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

«Κυπριακό φαινόμενο το θέμα των διαιτητών – Στη φύση μας να ψάχνουμε φαντάσματα»

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ τονίσε πως το πρόβλημα υπάρχει αλλά η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πάντα επίκαιρο θέμα της διαιτησίας και το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση ενώ μίλησε επίσης και για την πορεία της ΠΑΕΕΚ μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα περιμένωντας και άλλη στήριξη από τους Κερυνειώτες.

Αναλυτικά: 

Για την διαιτησία: «Το θέμα των διαιτητών είναι Κυπριακό φαινόμενο. Πάντα θα υπάρχει προκατάληψη και λάθη. Είναι μέσα στην φύση μας να ψάχνουμε φαντάσματα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν αδυναμίες αλλά μπορούμε να το βελτιώσουμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Χθες στην συνέλευση μας ειπώθηκε το πρόβλημα του VAR. Το πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι ότι οι κάμερες δεν είναι αρκετές. Εμείς έχουμε 4 ή 6 κάμερες ενώ σε άλλες χώρες είναι πολύ περισσότερες. Μας είπαν ότι θα αυξηθούν οι κάμερες όμως. Χρειάζεται εννοείται περισσότερη εκπαίδευση και όπως πάνε τα πράγματα το VAR είναι η τελευταία λύση για να βελτιωθούμε».

Για τους ξένους: «Δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν οι καλοί ξένοι στην Κύπρο. Η κάθε χώρα έχει τους δικούς της καλούς διαιτητές και θέλει να τους εκπαιδεύσει. Μπορούμε να φέρουμε νέα παιδιά στην διαιτησία και όταν κάποιος κάνει λάθη να μπορεί να τιμωρηθεί και να αντικατασταθεί. Θεωρώ ότι αρκετοί άνεργοι γυμναστές μπορούν να έρθουν κοντά και να τους δοθεί η ευκαιρία να αναλάβουν και επιπλέον να σταματήσουμε και εμείς να τους πιέζουμε».

Για τα λάθη: «Έχουν επενδύσει πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο κάποιοι άνθρωποι και θα πρέπει οι διαιτητές να μην είναι ανεύθυνοι και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο που έχει ανέβει. Υπάρχει θέμα με τους διαιτητές και έχουν αρκετή ευθύνη οι ίδιοι».

Για την ΠΑΕΕK: «Αν θα πρέπει να κάνουμε ανασκόπηση είμαστε ναι μεν ευχαριστημένοι αλλά θα πρέπει στο μέλλον να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι χορηγίες και παρά το γεγονός ότι ο κόσμος της ΠΑΕΕΚ ολοένα και αυξάνεται δεν έρχονται κοντά οι Κερυνειώτες επιχειρηματίες. Στόχος μας είναι ωστόσο να ενώσουμε γενεές και ήδη βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό που θα πω ξανά είναι να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΕΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση