ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ράουφμαν: «Έμεινα τρεις νύχτες άυπνος μετά το χαμένο πέναλτι»

Απολαυστική η συνέντευξη που παραχώρησε ο ζωντανός θρύλος της Ομόνοιας

Η Γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας goal.com αναδημοσίευσε σήμερα την μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στην ιστοσελίδα spox ο Ράινερ Ράουφμαν.

Σας παραθέτουμε ξανά την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γερμανός:

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια πρόταση από πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας. Μπορείτε να θυμηθείτε τι κάνατε και τι σκεφτήκατε τότε;

«Ήμουν σε ένα ξενοδοχείο στη βαυαρική πατρίδα μου στο Άμπεργκ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έπινα μια μπύρα. Ήξερα μόνο για τη χώρα ότι είναι μοιρασμένη και ότι είχε πολύ ζέστη. Δεν είχα συνειδητοποιήσει αμέσως ότι θα μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο εκεί επαγγελματικά. Αυτός είναι ο λόγος που πέταξα εκεί για τρεις μέρες, πήγα στην παραλία και στη συνέχεια επέστρεψα σπίτι. Ήξερα ότι θα ήταν ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα μου. Ως εκ τούτου, εξέτασα σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα και γρήγορα συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα πραγματικά να πάω».

Ποιος σας ώθησε σε αυτό το βήμα;

«Δεν είχα ποτέ μάνατζερ. Ίσως έχασα κάποια χρήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά όταν αισθανόμουν ικανοποιημένος υπέγραφα. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας εργάστηκε για χρόνια στο Όσναμπρουκ και με παρακολούθησε όταν έπαιζα στα δεύτερα της Μέπεν. Πίστευε ότι θα ταιριάξω με το κυπριακό στυλ παιχνιδιού. Ίσως θα μπορούσα να βρω κάτι στη γ’ κατηγορία της Γερμανίας, αλλά εάν η Ομόνοια δεν είχε έρθει, θα είχα τελειώσει την καριέρα μου στα 29 και θα έπαιρνα δίπλωμα προπονητή».

Ποια ήταν η πρώτη σου εντύπωση για το επίπεδο ποδοσφαίρου στο νησί;

«Ήμουν τόσο σίγουρος ότι ως πρώην παίκτης της Μπουντεσλίγκα, θα μπορούσα να σκοράρω μερικά γκολ. Σε ένα παιχνίδι σημείωσα οκτώ γκολ. Τότε, το ποδόσφαιρο ήταν λιγότερο επαγγελματικό από ό,τι είναι σήμερα. Χάρη σε πολλούς ξένους προπονητές, έμαθα να είμαι πειθαρχημένος»

Αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ στην πρώτη σου σεζόν με 42 γκολ.

«Παρά τα 42 γκολ, ήμουν ο λόγος για τον οποίο δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα»

Πώς έγινε αυτό;

«Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν εναντίον της Ανόρθωσης, έχασα ένα πέναλτι στο 2-1 στο 75ο λεπτό και μας ισοφάρισαν. Θα χρειαζόμασταν μια νίκη, αλλά η ισοπαλία βόλευε την Ανόρθωση που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Έμεινα τρεις νύχτες άυπνος. Οι οπαδοί όμως με εμψύχωσαν με δάκρυα στα μάτια και φώναζαν περισσότερο από ό,τι συνήθως. Μπορείτε να το πιστέψετε;»

Στις Άμπεργκ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Αρμίνια Μπίλεφελντ, δεν ήσουν τόσο πολύ αναγνωρίσιμος. Στην Κύπρο πέτυχες αμέσως, δεν ήταν επικίνδυνο να πάρουν αέρα τα μυαλά σου;

«Σίγουρα, αλλά ευχαριστώ τον Θεό που γρήγορα γνώρισα τη σύζυγό μου. Με εξημέρωσε, ήμουν πραγματικά ήρεμος (γέλια). Κάναμε οικογένεια και έμαθα να αναλάβω ευθύνες. Αυτό το μετέφερα και στο ποδόσφαιρο. Διαφορετικά θα το άφηνα να καταρρεύσει, όπως ακριβώς και στη Γερμανία. Εκεί το όνομά μου είχε καεί πλήρως».

Η γνωριμία με τη σημερινή σύζυγό σας Μαρία ήταν σίγουρα καθοριστικός παράγοντας. Πώς θα ήταν χωρίς αυτήν;

«Δεν θέλω να το φανταστώ. Είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συνέβη στη ζωή μου. Με έφερε γρήγορα πιο κοντά στη νοοτροπία, γιατί εδώ σκέφτεσαι λίγο έξω από το κουτί σου. Η ζέστη είναι τεράστια, εδώ θέλετε να βλέπετε χαρούμενα πρόσωπα και να μην σκεφτείτε τίποτα κακό. Η Μαρία ήταν οπαδός της Ομόνοιας, αλλά δεν είχε ιδέα ότι ήμουν ποδοσφαιριστής (γέλια) Δεν πήγαινε ποτέ στο γήπεδο, απλά μας άκουγε από το ραδιόφωνο. Κάποια στιγμή της είπα: είμαι αυτός με τα πολλά τα γκολ. Στην αρχή δεν με πίστευε»

Ο γάμος σας, σου επέτρεψε να γίνεις Κύπριος πολίτης. Βαπτίστηκες και πήρες το όνομα Μάρκος. Πώς συνέβη αυτό;

«Ο πνευματικός μου είπε ότι θα ήταν καλό αν βαπτιζόμουν Ορθόδοξος Χριστιανός. Είχε μόλις λειτουργήσει μια νέα εκκλησία που ονομαζόταν “Απόστολος Μάρκος” και με ρώτησε αν ήθελα να πάρω αυτό το όνομα. Μετά που άρχισα να καταλαβαίνω τη γλώσσα, πήγα στην εκκλησία μερικές φορές εδώ και μου άρεσε πραγματικά αυτό που μου είπε ο πνευματικός μου. Δεν πάω εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί, αλλά είναι καλό να έχουμε κάποιον εκεί για μας».

Μιλάς πλέον καλά ελληνικά. Αυτό ήρθε από μόνο του κάποια στιγμή;

«Ποτέ δεν παρακολούθησα μαθήματα, έμαθα κυρίως μέσω της τηλεόρασης και της συζύγου μου. Στην αρχή ήταν δύσκολο, χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια για να μπορέσω να μιλήσω καλά. Ήθελα να μάθω αμέσως τη γλώσσα γιατί κατάλαβα ότι ήθελα να μείνω εδώ. Για μένα αυτό ήταν θέμα σεβασμού προς τη χώρα. Ειδικά όταν έγινα διεθνής με την Κύπρο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X