ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Πιερή: «Καμία υποχρέωση της Ομόνοιας να αποδείξει ποινικά αυτά που αναφέρει»

Αναφέρθηκε στον απόηχο της χθεσινής διάσκεψης του Παπασταύρου

Η χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Σταύρου Παπασταύρου αναφορικά με τα κακώς έχοντα του ποδοσφαίρου προκάλεσε δικαιολογημένα μεγάλο «ντόρο».

Αυτό που προκάλεσε τον μεγαλύτερο «θόρυβο» ήταν ο ισχυρισμός του προέδρου της Ομόνοιας ότι προσεγγίστηκε από άτομα που βρίσκονται εντός του χώρου του ποδοσφαίρου για να πληρώσει με αντίτιμο την κατάκτηση ενός τροπαίου.

Ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ομόνοια, μίλησε στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95,0 και αναφέρθηκε στον απόηχο της χθεσινής διάσκεψης του κ. Παπασταύρου.

Αναλυτικά:

«Όλα όσα είπε είχαν την ουσία της. Υπάρχει μια παραφιλολογία ότι πρέπει να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει. Η Ομόνοια δεν έχει καμία υποχρέωση να τα διερευνήσει ποινικά είτε να τα αποδείξει ποινικά. Η πολιτεία έχει ευθύνη να τα διερευνήσει. Να αφήσουν την Ομόνοια να τοποθετείται όπως θέλει. Για τις αποδείξεις μπορούν να κάτσουν να παρακολουθήσουν κάποιους αγώνες. Μπορούμε να τους δώσουμε διάφορες ταινίες με αγώνες της ομάδας για να δουν ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη. Η Ομόνοια δεν έχει ευθύνη ποινικής απόδειξης των όσων αναφέρει», σημείωσε αρχικά ο κ. Πιερή και πρόσθεσε:

«Είπε ότι γνωρίζουμε πράγματα. Είπε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες της πολιτείας δεν μπορούν να μας πείσουν ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα. Ξέρετε πόσες υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί; Μηδέν. Εγώ γνωρίζω υπόθεση που έχει πάει στο δικαστήριο για προσυνεννοημένο αγώνα. Κατηγορούμενος ήταν Ούγγρος παίκτης που είχε αγωνιστεί στην Κύπρο. Δεν ολοκληρώθηκε η υπόθεση. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο κάποια από όσα αναφέρονται να αποδειχτούν σε ποινικό δικαστήριο».

Για τα στοιχεία που μάζεψε η Ομόνοια: «Ο κύριος Παπασταύρου έχει αναφέρει το που θα αποστείλει τα στοιχεία. Θεωρεί ότι πρώτιστο ζήτημα είναι το ποδοσφαιρικό. Και εκεί θεωρώ ότι θα αποσταλούν. Είναι κάποια πράγματα που είναι αυταπόδεικτα και δεν τα λέει μόνο ο κ. Παπασταύρου».

Για τους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ: «Οι ξένοι διαιτητές είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει κάποιος που φοβάται να έρθουν ξένοι διαιτητές;»

Για το γεγονός ότι κ. Παπασταύρου δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση: «Έχει δικαίωμα να τους πει ότι δεν θέλει να δώσει κατάθεση την παρούσα στιγμή. Δικαιούνται οι Αρχές να κάνουν άλλα βήματα. Οι Αρχές δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασία εις βάρος του για δημόσια βλάβη. Η Ομόνοια έχει πει ότι θα δώσει τα στοιχεία εκεί που πρέπει».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ξενέρωμα (vid)

Ξενέρωμα (vid)

Δεν πήρε καμιά ομάδα αυτό που καιγόταν για να πάρει
24sports team
 |  ΑΕΛ
X