ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τι λένε οι γιατροί για Ουζόχο και Παναγή

Το 24sports επικοινώνησε με έμπειρους γιατρούς

Το θέμα των τραυματισμών του Φράνσις Ουζόχο και του Κωνσταντίνου Παναγή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι άτυχοι τερματοφύλακες της Ομόνοιας έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς οι οποίοι θα τους κρατήσουν εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο Φράνσις Ουζόχο έφυγε με φορείο απ’ τον αγώνα με τη Βραζιλία και η ανακοίνωση αναφέρει τριπλή ρήξη. Συγκεκριμένα η ενημέρωση αναφέρει ρήξη πρόσθιου χιαστού, πλάγιου συνδέσμου και έξω μηνίσκου, ενώ για τον Κωνσταντίνο Παναγή το ιατρικό δελτίο γράφει «ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου».

Το 24sports.com.cy σε μια προσπάθεια να «μεταφράσει» τους ιατρικούς όρους επικοινώνησε με έμπειρους γιατρούς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Απ’ τις δυο περιπτώσεις πιο άτυχος σαφώς και είναι ο Φράνσις Ουζόχο. Τριπλή ρήξη δεν είναι κάτι απλό, εξάλλου όποιος είδε τη φάση του τραυματισμού, ήξερε πως ο Νιγηριανός έχει «κόψει» πολλά πράγματα.

Το MRI έδειξε τρία πράγματα, όμως όταν ο χειρούργος ανοίξει τον Ουζόχο, θα αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Ίσως υπάρξουν πράγματα που δεν έχει δείξει ο μαγνητικός τομογράφος.

Τώρα για το χρόνο που θα μείνει εκτός, μόνο ο χειρούργος μπορεί να πει με ακρίβεια. Και αυτό γιατί είναι ο μόνος που θα έχει πλήρης εικόνα της κατάστασης. Γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται πέραν των οχτώ μηνών, ενώ στις χειρότερες περιπτώσεις χρειάζεται ακόμη και ένας χρόνος.

Τώρα για τον Παναγή τα νέα είναι επίσης άσχημα. Θα περάσει και αυτός τον δικό του Γολγοθά ώστε να αγωνιστεί ξανά. Έξι με εννέα μήνες είναι μια πρώτη εκτίμηση, όμως και πάλι τα πάντα θα εξαρτηθούν απ’ το τι θα αντιμετωπίσει ο χειρούργος όταν τον «ανοίξει».

Ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως ο Παναγή πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου και αυτό είναι κάτι που θα παίξει ρόλο στην αποκατάσταση.

Έτσι επί της ουσίας η σεζόν έχει τελειώσει και για τους δυο τερματοφύλακες της Ομόνοιας. Το σημαντικό όμως είναι να υπάρξει άριστη συνεννόηση μεταξύ χειρούργου και των υπεύθυνων αποκατάστασης, καθώς εκεί βρίσκεται το κλειδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Υπομονή...

Υπομονή...

Αινιγματικό μήνυμα από τον Νιγηριανό τερματοφύλακα
24sports team
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X