ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Δημητρίου για Μακάρειο, προπονητή, Κατελάρη και αποχωρήσεις

Οι «πράσινοι» αναμένουν την απάντηση του ΚΟΑ ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν τις διεργασίες τους για τον προγραμματισμό

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο Ανδρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται για εξεύρεση προπονητή, στα δεδομένα για το γηπεδικό και στον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το διαζύγιο με τον Γιάννη Αναστασίου: «Η απόφαση πάρθηκε με τη λογική που πρόεδρος είχε πει ότι όλοι ανεξαρτήτως στην ομάδα είναι υπό διαρκή αξιολόγηση. Είχε δηλώσει ότι η ύπαρξη συμβολαίου δεν είναι ο λόγος για να συνεχίζεται μια συνεργασία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Αναστασίου για τη συνεργασία. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία. Πλέον η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης προπονητή».

Για τα κριτήρια που θα έχει ο νέος προπονητής: «Η διαδικασία πρόσληψής προπονητή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια. Δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα ωστόσο όσο πιο σύντομα προσληφθεί ο νέος προπονητής τόσο το καλύτερο. Βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης προπονητών. Θα επιδιώξουμε ο νέος προπονητής να θεωρείται προσωπικότητα, να μπορεί να αντέξει συνθήκες πίεσης και αν είναι δυνατόν να έχει κάνει ξανά πρωταθλητισμό. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία βέβαια που θα ληφθούν υπόψιν όπως για παράδειγμα η αγωνιστική φιλοσοφία, ο τρόπος δουλειάς, ο χαρακτήρας και αρκετά άλλα».

Για τον προγραμματισμό: «Ο προγραμματισμός συνεχίζεται κανονικά στη βάση του πλάνου που είχε καθοριστεί. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε με κάποιες περιπτώσεις παικτών πριν την πρόσληψη του νέου προπονητή. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους παίκτες. Όπως ανέφερε ο κ. Λάρκου, θα γίνουν τουλάχιστον εφτά μεταγραφές».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τιάγκο: «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάζουμε ονόματα παικτών. Εάν πρόκειται να ενδιαφερθούμε για παίκτη που έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα τότε θα απευθυνθούμε στην ομάδα του. Για μας είναι θέμα αρχής να κινούμαστε πάντα στα πλαίσια των κανονισμών και της ηθικής».

Για το θέμα με τον Κατελάρη: «Είναι κοινή φιλοσοφία της ομάδας, παίκτες των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο ή λιγότερο, να τους προτείνεται πρόωρη επέκταση του συμβολαίου. Σε αυτή την κατηγορία είναι και ο Φάνος Κατελάρης με τον οποίο δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να επέλθει συμφωνία. Εάν η Ομόνοια δεχτεί πρόταση που να την ικανοποιεί τότε υπάρχει η πιθανότητα να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι που ισχύει μέχρι σήμερα που μιλάμε».

Για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν: «Έχει ήδη ενημερωθεί ο Λόρα ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την ομάδα μας για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο δανεισμός του Ατζαγκούν έχει ολοκληρωθεί. Δεν αναμένεται να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Βύντρα και τον Άλεξ Σοάρες. Επίσης έχουν ενημερωθεί πως δεν βρίσκονται στα πλάνα ο Λοέ, ο Γκαφουρ, ο Εντρένα και ο Ζίβετς».

Αν θα μειωθεί το ρόστερ: «Θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας. Εμείς υπολογίζουμε πολύ και σε παίκτες από την ακαδημία μας. Οπότε κι αυτά τα παιδιά υπολογίζονται από την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε για να μπορέσουν να είναι σημαντικά στελέχη της πρώτης ομάδας».

Για την κατάσταση του Χριστοφή: «Ο Χριστοφή προπονείται κανονικά και η περίοδος του καλοκαιριού είναι πολύ χρήσιμη για τον ίδιο. Έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει ο παίκτης με στόχο να είναι πανέτοιμος από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας».

Για τον Παναγή: «Ο Παναγή ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης. Θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα. Θα δούμε πότε θα μπει κανονικά με την μάδα».

Για τον Τζιωνή: «Ο Μαρίνος Τζιωνής ήταν επιλογή της ομάδας να μείνει εκτός ώστε να πάρει το χρόνο να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς. Τον αναμένουμε πανέτοιμο με την έναρξη της προετοιμασίας».

Για την προετοιμασία: «Η προετοιμασία θα ξεκινήσει με εργομετρικά στις 1 και 2 Ιουλίου. Στις 3 Ιουλίου είναι η πρώτη προπόνηση. Θα δώσουμε συνολικά εννέα φιλικά παιχνίδια. Είναι όλα διευθετημένα».

Για τα δεδομένα με το Μακάρειο: «Εμείς έχουμε υποβάλλει στον ΚΟΑ από την περασμένη Δευτέρα ολοκληρωμένη πρόταση για τα έργα που θα γίνουν στο Μακάρειο στα οποία υπάρχει και κοστολόγηση. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα αμέσως μετά που θα μας δώσει την έγκριση ο ΚΟΑ. Ανεξάρτητα από τα έργα, περιμένουμε από τον ΚΟΑ εδώ και καιρό την απάντηση για το κατά πόσο θα μας παραχωρήσει το Μακάρειο. Ο χρόνος πιέζει αρκετά και η απάντηση πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό».

Αν θα γίνουν νέες επαφές με το ΓΣΠ: «Με το ΓΣΠ είχαμε πάρα πολλές επαφές. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα έρθουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Για να συζητάμε για το Μακάρειο, οι επαφές δεν έχουν φέρει το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το ιδιόκτητο γήπεδο: «Πρώτα θα πρέπει να αγοραστεί η γη. Έχουν επιθεωρηθεί κάποια τεμάχια και ενδεχομένως να επιθεωρηθούν και κάποια άλλα. Αυτά είναι τα δεδομένα σε σχέση με την πρόθεση που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X