ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το ρίσκο, η Ευρώπη και το “Plan B”

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης


Μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό. Το ρίσκο που πήραν στην Ομόνοια είχε να κάνει με την πώληση των Όρσουλιτς και Σέρινταν. Σαφώς και η απόφαση ήταν σωστή, αφού τα λεφτά που πρόσφεραν Κορεάτες και Πολωνοί αντίστοιχα - για δύο ποδοσφαιριστές που θα έμεναν ελεύθεροι λίγους μήνες αργότερα - ήταν πάρα πολλά. Η διοίκηση δεν θα μπορούμε να πει «όχι».

Ωστόσο, η ορθότητα της απόφασης δεν διαγράφει τη «ζημιά» που υπέστη η Ομόνοια στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού έμεινε γυμνή στις θέσεις που αγωνίζονταν Όρσουλιτς και Σέρινταν. Και αν για το κέντρο της άμυνας μπορούμε να επικαλεστούμε την κακοτυχία και τους πολλούς τραυματισμούς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την επίθεση. Καλοί και φιλότιμοι οι ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια του Σέρινταν. Την ώρα που ο Σοφρώνης Αυγουστή έβγαζε Μάγκλιτσα για να ρίξει στο παιχνίδι τον Πίεχ (και ενώ απουσίαζε λόγω ίωσης και ο Γκίε Γκίε), η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας έβγαζε Αζίζ για να βάλει τον Θεοδόση Κύπρου!

Επαναλαμβάνουμε ότι ακόμα και έτσι, η απόφαση για παραχώρηση των δύο ποδοσφαιριστών ήταν πέρα για πέρα ορθή. Από τη στιγμή που προτεραιότητα ήταν και εξακολουθεί να είναι η οικονομική σωτηρία, ήταν μονόδρομος.

Και η άποψη μας θα παραμείνει η ίδια ακόμα και αν οι «πράσινοι» μείνουν εκτός Ευρώπης. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και με την αστάθεια που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την πορεία του «τριφυλλιού», είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο και η διοίκηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψει τη ζημιά.

Ήδη, ένα σημαντικό μέρος καλύφθηκε από την πώληση των Σέρινταν – Όρσουλιτς, αφού έβαλε στα ταμεία της περίπου μισό εκατομμύριο (υπολογίζοντας και το ποσό που αντιστοιχούσε στο υπόλοιπο του συμβολαίου τους), ενώ στην πορεία προέκυψε και η εξαιρετική συμφωνία μετ την Cytavision για την πενταετία 2019-2024, η οποία θα επιφέρει έσοδα ύψους 8.5 εκατομμυρίων. Πολύ σημαντικό και το ποσό που πήρε σαν προκαταβολή, αφού λύνει τα χέρια της διοίκησης για τις άμεσες υποχρεώσεις, αλλά και λίγο πιο μακροπρόθεσμες ανάγκες.

Η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή δεν σταματά όμως εδώ. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του θέλουν να έχουν έτοιμο το “plan b” και να μην χρειαστεί να αλλάξουν τα πλάνα τους και το μετεγγραφικό τους σχεδιασμό στην περίπτωση που το τέλος της σεζόν βρει την Ομόνοια εκτός Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

*Τον Ανδρέα Βιολάρη μπορείτε να τον ακούτε καθημερινά στον ΣΠΟΡ FM 95,0, στην εκπομπή «Pressing» (14:00-16:00).

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση