ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναστασιάδης: «Να θυμηθούμε τους παλιούς καλούς καιρούς» (pics)

Ο ΠτΔ δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Ακιντζί να μην παρευρεθεί στο παιχνίδι

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο δημοτικό στάδιο της Πύλας για το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την τουρκοκυπριακή Magusa fc που διοργανώνουν ο διεθνής οργανισμός Peace and Sport (Ειρήνη και Άθλημα) και το Stelios Philanthropic Foundation, με τη στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε χαιρετισμό του πριν την έναρξη του αγώνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα ειρήνης και φιλίας, και ανέφερε ότι σήμερα προωθείται ο διάλογος, η συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Επίσης, έστειλε δυνατό μήνυμα ελπίδας και ειρήνης στις δύο κοινότητες, αλλά και στις νέες γενιές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίμησε να μη σχολιάσει την μη παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και είπε ότι: «παρά τις όποιες διαφορές που μπορεί να έχουμε με τον κ. Ακιντζί, ο ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί σήμερα στον αγώνα, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην Κύπρο. Προτιμώ να παρακολουθήσω έναν αθλητικό αγώνα που στόχο έχει τη βελτίωση του κλίματος, να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές όταν οι ομάδες μας δεν είχαν πρόβλημα να αγωνίζονται μαζί και να ευχηθώ το συντομότερο να ζήσουμε τις ίδιες καλές στιγμές», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο γήπεδο στην Πύλα.

Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος ρώτησε τον ΠτΔ, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικό όρο, εάν έβαλε αυτογκόλ ο Μουσταφά Ακιντζί με την απόφαση του να μην παρευρεθεί στο φιλικό όμως κ. Αναστασιάδης δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο επ 'αυτού.

«Ήταν εξ αρχής ορισμένος ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τελικά δεν μπορούμε να διευθετήσουμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Εμείς μπορούμε».

Τον αγώνα που άρχισε στις 12:40 παρακολουθούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτές, ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας, οι Πρέσβεις της Πορτογαλίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας ανάμεσα σε άλλους, ο Κοινοτάρχης Πύλας Σίμος Μιτίδης, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Peace and Sport Joel Bouzou, ο Didier Drogba, ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Θουκής Θουκυδίδης και ο Πρόεδρος της Magusa, K. Bozkurt.

Σε χαιρετισμό της, η κ. Σπέχαρ ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τον αγώνα και είπε ότι σήμερα έγινε κατορθωτό να έρθουν κοντά νέοι και από τις δύο πλευρές. Αναφέρθηκε και η ίδια στην πολιτική του αθλητισμού και είπε ότι για να επανενωθεί η Κύπρος χρειάζεται, μεταξύ άλλων, στοιχεία ειρήνης. Σε χαιρετισμό του, ο κ. Bouzou εξέφρασε ικανοποίηση αλλά και τιμή γιατί βρίσκεται στην Κύπρο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Αναφέρθηκε στην πολιτική των σπορ και είπε ότι σήμερα γιορτάζουμε τη διπλωματική σημασία του αθλητισμού.

Ο κ. Drogba είπε ότι σήμερα θέλουμε να στείλουμε από την Κύπρο μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Κώστα Δημητρίου και τον Ερκάν Γκανλί. Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ανυψωμένες άσπρες καρτέλες που τους είχαν δοθεί. Στη συνέχεια, μπήκαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μαζί με τις ακαδημίες.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Eleven Campaign, σηματοδοτεί και την έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας #WhiteCard, της οποίας ηγείται η Laurence Fischer, υπέρμαχος της ειρήνης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε.

Πηγή πληροφοριών: ΚΥΠΕ

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X