ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπάζα κάτω από το νέο γήπεδο Λεμεσού!

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έρχεται στην επιφάνεια

Ένα μεγάλο θέμα έρχεται στην επιφάνεια σχετικά με την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στη Λεμεσό, αφού διαπιστώθηκε πως το υπέδαφος είναι προβληματικό και αυτό το πρόβλημα δεν διαπιστώθηκε έγκαιρα από τους άμεσα υπεύθυνους.

Αυτό είναι ένα στοιχείο, το οποίο είναι πιθανό να ανεβάσει κατά πολύ το κατασκευαστικό κόστος του νέου γηπέδου. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και μπάζα στον χώρο που προέρχονται από τις γύρω οικοδομές. Πρόσφατα, μάλιστα, εκπονήθηκε νέα μελέτη σχετικά με τα μπάζα που υπάρχουν και το υπέδαφος κάτω από το γήπεδο.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας διώροφου χώρου στάθμευσης κάτω από τις νέες εξέδρες του γηπέδου, ούτως ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τα θεμέλια του. Αυτό εγείρει και θέμα ασφαλείας των θεατών, αφού δεν υπάρχει έλεγχος στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, αλλά και αν κουβαλά μαζί του εκρηκτικά και επικίνδυνα αντικείμενα.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσον ο ΚΟΑ τα γνώριζε όλα αυτά από πριν. Το ΔΣ ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα για αυτές τις εξελίξεις, αλλά οι μελετητές τους καθησύχασαν πως η κατασκευή του έργου θα προχωρήσει κανονικά. Ο Οργανισμός ζήτησε να εξεταστεί το θέμα κόστους με βάση την τιμή μονάδας του συμβολαίου, στη συνέχεια. 

Υπάρχει η αισιοδοξία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πως αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν θα καθυστερήσουν την υλοποίηση του όλου έργου, αφού ζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόσληψη και άλλων εργολάβων και μελετητών. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, συζητήθηκαν τα προβλήματα αυτά και εξετάζονται κάποιες λύσεις.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής του νέου γηπέδου θα φθάσει πάνω από τα 30 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που το αρχικό υπολογίστηκε στα 15.

 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X