ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η UEFA «πάει» Αστυνομία

Θα έχουν άμεσες επαφές με τις διωκτικές αρχές

24sports team

info@24sports.com.cy

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της UEFA αναμένεται στην Κύπρο το επόμενο διάστημα μετά από σχετικό αίτημα της ΚΟΠ το οποίο έγινε αποδεκτό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι συγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες ειδικεύονται στο να εντοπίζουν και να εξιχνιάζουν υποθέσεις που αφορούν τη χειραγώγηση αγώνων με σκοπό το παράνομο κέρδος.

Η ολιγομελής αποστολή της UEFA που θα έρθει στην Κύπρο θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις Αρχές με την τεχνογνωσία της, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η μάστιγα των χειραγωγημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Tο κλιμάκιο της UEFA θα ασχοληθεί και με την ενημέρωση και εκπαίδευση εκπροσώπων των Σωματείων για αντιμετώπιση των λεγόμενων κόκκινων φακέλων. Ωστόσο, η μέγιστη προτεραιότητα των εμπειρογνωμόνων είναι να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στο αρμόδιο τμήμα της Κυπριακής Αστυνομίας, ώστε να οχυρωθεί στην καταπολέμηση των στημένων αγώνων. Πρόκειται να τους μεταφέρουν άλλα παρόμοια περιστατικά που έγιναν στην Ευρώπη και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν.

Πρόκειται επίσης να τους αποκωδικοποιήσουν την διαδικασία που ακολουθούν για να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι ένας αγώνας είναι χειραγωγημένος. Γενικώς θα έχουν άμεσες επαφές με τις διωκτικές αρχές για να τους βοηθήσουν επιτέλους στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών εις βάρος του ποδοσφαίρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση