ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσόκκος: «Τα παράλογα θέλω του ΠΑΣΠ θα διακόψουν το πρωτάθλημα»

Τοποθετήθηκε ο ισχυρός παράγοντας της ΕΝΠ

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠ Γιώργος Τσόκκος τοποθετήθηκε σε όσα έγιναν χθες με την επιστολή του ΠΑΣΠ και αλλά και γενικά όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικά:

«Ας πούμε κάποια μαθηματικά:

Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, χώρες ψάχνουν να δανειστούν 10 τρισεκατομμυρία ευρώ,25 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους, εταιρείες και ποδοσφαιρικές ομάδες θα εξαφανιστούν από τον χάρτη σε μια κρίση και συγκυρία που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια,όταν μία παγκόσμια κοινότητα ψάχνει να βρει λύσεις,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε 5 ημέρες στο κυπριακό ποδόσφαιρο και συμπεριφερόμαστε λες και δεν συνέβη τίποτα. Στον τουρισμό με πολύ μεγαλύτερα νούμερα από το ποδόσφαιρο έχουμε αλλάξει ήδη συμβόλαια σε 55 χώρες,όλα είναι διαπραγμάτευση 2 πλευρών, φθάνει να υπάρχει καλή θέληση. Μια φορά να είμαστε proactive σαν Κύπρος, ίσως αρκετοί να μην μπορούν να δουν τι έρχεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε για 1,5 μήνα πρώτα και όχι για 2 χρόνια. Όλα αυτά ξεκινούν από τις πεποιθήσεις μας, δεν πιστεύει ο ΠΑΣΠ ότι θα πτωχεύσουν εταιρείες και ομάδες,ήδη πτώχευσαν 2 αεροπορικές. Την τελευταία φορά που είχαμε λάθος πεποιθήσεις,το 2013 σε μια τοπική κρίση και όχι παγκόσμια με όλες τις αγορές κλειστές, χαθήκαν οι οικονομίες μιας ζωής.Τουρισμός και κατασκευές είναι το μισό ΑΕΠ,η Ρωσία θέλει να αλλάξει τα double tax treaties, άρα θα επηρεαστούν υπηρεσίες και λογιστές και δικηγόροι πολύ, μόνο από αυτό. Η Επαρχία Αμμοχώστου με το 50% του τουρισμού θα χάσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκατομμύρια, οι ανθρώποι θα δουν τις οικογένειες τους πρώτα και ο Ιανουάριος-Μαίος έβγαινε από εμάς και τους συνεργάτες μας στον τουρισμό. Εισπράξεις μηδέν, είναι δεδομένο πως οι ομάδες στο καλύτερο σενάριο έχουν απώλειες εισοδημάτων 50%, θα πάρουμε την τελευταία πνοή από κάποιους μελλοθάνατους?Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε δίκαιο ο ΠΑΣΠ, όχι τώρα, δεν είναι προνομιούχοι οι ποδοσφαιριστές ενώ έχει δίκαιο ο Σοφοκλέους αμείβονται περισσότερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τόσα χρόνια,με safe housing και δεν έχουν cost of living. Οι εισήγησεις δεν αφορούν ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαια τα οποία προβλέπουν μηνιαίες απολαβές της τάξης των 2000 ευρώ και κάτω, ενώ νοσηλευτές κάνουν διπλές βάρδιες με πιο λίγα και για τους άλλους υψηλόμισθους είμαστε διατεθειμένοι και εγγυόμαστε να καλύψουμε το 60% μέχρι 2500 και 50% του υπόλοιπου μισθού όπως κάνει η κυβέρνηση για όλες τις εταιρείες, ενώ τα σωματεία θα έχουν απώλειες 50% για τα επόμενα 2 χρόνια. Στο ποδόσφαιρο έχω ακούσει τα πιο παράλογα πράγματα, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω όταν 25 εκατομμυρία κόσμος θα χάσει την δουλειά τους και τεράστιες οικονομίες και εταιρείες κινδυνεύουν. Είναι το ποδόσφαιρο πάνω από την οικονομία και το σύστημα υγείας?Μόνο τα παράλογα θέλω του ΠΑΣΠ θα διακόψουν το πρωτάθλημα. Πεθαίνει καθημερινά κόσμος, σίγουρα θα πέσουν εισοδήματα, τι συζητάμε? Είναι έκτακτη ανάγκη, είναι χειρότερα από τον Β’Παγκόσμιο πόλεμο και λόγοι ανωτέρης βίας, δεν μπορούν τα σωματεία να ανταποκριθούν, για λόγους που δεν ελέγχουν τα σωματεία

Το ποδόσφαιρο δεν έχει το καλύτερο όνομα, είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν έχουμε δωρίσει 30.000-50.000 στο σύστημα υγείας, ξέρεις από προμήθειες, μίζες και “αποζημιώσεις συμβολαίων” (28 ομάδες). Που θα βρουν οι κυβερνήσεις λεφτά να πληρώνουν 3 δισεκατομμύρια κόσμο να κάθεται σπίτι?Δεν είναι όλες οι χώρες Αγγλία, Αμερική και Γερμανία. Εκτός και αν πιστεύουμε πως ως διά μαγείας θα εξαφανιστεί ο ιός ταυτόχρονα από όλες τις χώρες του κόσμου την ίδια στιγμή. Θα υπάρχουν απώλειες και ηγέτες θα πάρουν τεράστια ρίσκα
Μπιλ Γκέιτς: Mίλησε στους Financial Times μέσω Skype για τον κορονοϊό και δήλωσε ότι αυτή η πανδημία είναι το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους»

«Η απόφαση για το πότε θα επαναλειτουργήσει η αμερικανική οικονομία θα είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος. Η πιο δυνατή χώρα με το περισσότερο data συγκεντρωμένο ποτέ στην ανθρωπότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση

X