ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απ' την Δόξα στην Μπράγκα ο νεαρός Δαμιανού

Έκανε το μεγάλο βήμα

Το ταλέντο δεν έλειψε ποτέ απ’ το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια σωρεία παιδιών στις ακαδημίες που κυνηγούν το όνειρο τους να γίνουν ποδοσφαιριστές. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο μικρός Μιχάλης Δαμιανού ο οποίος εδώ και μια τριετία αγωνιζόμενος στις ακαδημίες της Δόξας Κατωκοπιάς έδινε τον καλύτερο του εαυτό ώστε να πετύχει το μεγάλο του στόχο.

Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται και έτσι ο Μιχάλης Δαμιανού άνοιξε τα «φτερά» του προς νέες πολιτείες.

Μόλις στα 16 του ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε στην Πορτογαλία και την Μπράγκα όπου κλήθηκε για δοκιμαστικά. Τον Ιούνιο συμμετείχε για μια εβδομάδα στις προπονήσεις της ομάδας και αφού έδειξε το ταλέντο του, οι άνθρωποι του Πορτογαλικού συλλόγου ενημέρωσαν πως θέλουν τον νεαρό στην ομάδα τους.

Έτσι μια νέα εμπειρία ξεκινά για τον Μιχάλη Δαμιανού. Έδωσε τα χέρια με την Μπράγκα για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και εντάχθηκε στο U17. Η εταιρία «Star of the Future» είχε ρόλο μεσολαβητή στη μετεγγραφή και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετεγγραφή.

Η επίσημη ανακοίνωση της «Star of the Future»:

«Η Stars of the Future ανακοινώνει ότι ο 16χρονος Κυπριος διεθνής παίκτης Μιχάλης Δαμιανού, είναι από σήμερα ποδοσφαιριστής της SC Braga μέσω του εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού της έργου.

Αυτό τον καθιστά ως τον πρώτο Κύπριο ποδοσφαιριστή στην ιστορία, που επιλέχτηκε από μια μεγάλη λέσχη πορτογαλικού ποδοσφαίρου με άριστη κατάρτιση, όπως η SC Braga.

Η Πορτογαλία είναι η καλύτερη εκπαιδευτική χώρα του αθλητικού ποδοσφαίρου στον κόσμο.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν πολλά αποτελέσματα από Πορτογάλους και  ξένους προπονητές και ποδοσφαιριστές, οι όποιοι αναπτύχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

 

ΔΟΞΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X